diumenge, 30 de juny de 2013

Pere Navarro i el pseudofederalisme neoliberal

Per aquelles casualitats de la vida, comparteixo cognoms amb el primer secretari general del PSC Pere Navarro i Morera, quines coses, oi? Però com els lectors d'aquest blog es poden imaginar no comparteixo l'ideari ni les formes d'aquest polític convencional.

No acabo d'entendre per quina raó ara en Pere navarro alça la bandera social per contraposar-la al que ell en diu la deriva independentista que es viu a Catalunya. Permeteu-me que em peti una estona de riure abans de continuar (ha, ha, ha...), però és que ja té nassos que un monàrquic neoliberal i pijo com ell es dediqui a donar lliços socials a la gent. Com pot un polític convencional com ell, encorbatat fins al moll de l'ós donar cap lliçó moral en termes socials? Com pot algú que està al capdavant d'un partit que ha aplaudit i aplicat receptes neoliberals donar lliçons de puresa ideològica?

El PSC-PSOE, com a bon partit socialdemòcrata de la tercera via, ha apostat clarament pel capitalisme com a sistema social d'organització de la societat. La sacralització del mercat que ha fet aquest i d'altres partits socialistes sorgits a Europa després de la Segona Guerra Mundial els deslegitima a l'hora de donar cap lliçó. Estem parlant d'un partit que ha aplicat dures reformes laborals, que s'ha posat d'acord amb el PP (el partit franquista espanyol) per modificar la Constitució i limitar el límit de dèficit de l'estat (la base de les retallades). EL PSOE-PSC ha executat una directriu de l'FMI, una directriu dissenyada per empobrir les classes populars i enfortir les oligarquies. Quan ha calgut, aquests pseudosocialistes han obeït amb celeritat i entusiasme, posant-se al cantó de la dreta més salvatge i ferotge d'Europa.

Un partit enemic de la classe treballadora, pura socialdemòcràcia descafeïnada i totalment entregada als abusos capitalistes. Que no ens vingui ara aquest paio a donar lliçons socials perquè no té cap legitimitat ni cap credibilitat. I és que la barrera que separa la socialdemocràcia ligth i descafeinada i el neoliberalisme moderat és no prima!, és invisible i permeable. Comparteixen el mateix projecte, encara que hi accedeixin des d'òptiques contraposades. El paper del PSOE i la seva franquícia regional a Catalunya van jugar un trist paper durant la transició, acatant el règim monàrquic i apostant pel capitalisme i les reformes neoliberals a canvi de quatre engrunes. Una deriva neoliberal que s'ha materialitzat nombroses vegades fins a conformar un partit d'interessos i amic dels poderosos.

Els instints espanyolistes que mouen aquest personatge i d'altres perles de l'espanyolisme pseudoprogressista els han anat apropant al franquisme militant i el seu braç polític, el PP. D'aquí l'aliança estratègica de Pere Navarro amb el PP i C's a Catalunya. Per més vernís pseudofederalista que hi posi no pot dissimular l'aliança de classe amb els representants de l'imperialisme més ranci, del centralisme més tronat i friqui, l'espanyolisme monàrquic més recentralitzador i més conservador. Un espanyolisme que està amenaçant fins i tot amb l'ús de les armes i de la violència a través de la sacralització de l'article 2 de la Constitució espanyola sorgida del pacte tardofranquista.

I en Pere Navarro és el líder pijo-progre-neoliberal del 'no' a la democràcia. Un heroi nacional per l'imperi espanyol, que treballa incansablement per impedir el dret a decidir i reinstaurar l'ordre monàrquic a Catalunya. Un pobre titella al servei de l'imperi i del centralisme, per bé que indissimuladament disfressat de federalista constitucional, neoliberal i monàrquic.

Com deia ahir en Titot, nosaltres volem la independència per canviar-ho tot. El nostre exèrcit és la cultura i els nostres soldats metges, mestres, inverstigadors, artistes... Assolirem la llibertat i ho farem democràticament i pacíficament, i farem un vertader procés constituent per aturar el capitalisme salvatge que vol aixafar pobles i la classe obrera. Ho farem a Catalunya i ho farem als Països Catalans, per més que pesi als franquistes del PP i als pijo-neoliberals del PSOE. Visca la Terra! Visca la classe treballadora!

2 comentaris:

4barressagrades ha dit...

Senyor Navarro,

Jo tinc 17 anys i vaig començar a interessar-me per la política quan en tenia 13, ara fa cinc anys. Li he de dir que en aquests anys la meva mentalitat ha madurat. Primer de tot jo abans no veia amb bons ulls la independència, ja que encara estava en els anys d'innocència i veia que el partit es deia PSOE i deia: "ostres, són socialistes"(sempre he estat d'esquerres) i per això m'agradaven, i també perquè era l'altre partit que no era el PP. Tot va canviar amb l'entrada de la crisi i la política de carnaval dels partits espanyols, i vaig enterar-me que hi havia un partit a Catalunya que es deia CUP a les últimes municipals, quan van entrar a l'Ajuntament de Girona. Llavors vaig informar-me sobre el partit i vaig veure que aquesta era realment la meva ideologia, i per aquells temps ja veia la independència no com una bona opció, sinó com l' ÚNICA opció per la supervivència de Catalunya, el català i les costums, així que podriem dir que he canviat cap a millor :) Ara quan faci la majoria, i dintre d'uns anys quan ja hagi madurat més m'estic plantejant dedicar-me a la política i poder ser membre de la CUP per aportar el meu gra de sorra cap a una Catalunya millor, doncs només mirant pel poble es pot aconseguir el benestar social i nacional.

La veritat és que ara no veig cap diferència entre el PP i el PSOE o el PSC, tot i que en Navarro Morera imbècil(en Pere, no tu eh!hehe) d'alguna manera aprova la independència, ja que per ser una federació primer s'ha de ser lliure, així que si ell vol un estat català dins Espanya primer hem d' aconseguir la llibertat. Però jo no sé qui seguirà el federalisme un cop alliberats.

Una cosa a part, jo no vaig poder assistir a la manifestació del dimecres passat, però m'he assabentat pel facebook que vas rebre... És com si hagués rebut jo, i tots els membres i simpatitzants de la CUP. Ja n'estic fart que només rebem els que volem un món millor!!!

DEMOCRÀCIA, SOCIALISME I PAÏSOS CATALANS!!!!

Oscar.

4barressagrades ha dit...

Senyor Navarro,

Jo tinc 17 anys i m'he interessat per la política desde que en tenia 13, ara fa cinc anys. En aquests cinc anys he canviat jo crec que cap a millor, i li he de donar les gràcies al PP i al PSOE. Jo abans no veia la independència com una bona opció, doncs estava encara "en los años mozos" i jo veia que el partit que governava es deia PSOE i deia "ostres són socialistes"(sempre he estat d'esquerres), per tant m'agradava i seguia el seu ideari, però amb l'entrada de la crisi vaig veure les polítiques de carnaval que aplicaven el PSOE i avui dia el PP.

No coneixia la CUP fins que a les últimes municipals vau aconseguir entrar a Girona. Llavors vaig informar-me i vaig veure que era el mateix ideari que tenia jo(llavors ja veia la independència no com a bona sinó com a ÚNICA via possible). Mai havia pensat dedicar-me a la política, però ara que conec la CUP m'estic plantejant dintre d'uns anys afiliar-me... Tot es parlarà hehe.

El senyor Pere Navarro és un autèntic demagog, però si estudiem bé el tema del federalisme, que és el seu "plat fort", d'una manera indirecta ell és independentista, ja que per ser una federació primer s'ha de tenir autodeterminació per poder aliar-te amb altres territoris. Però no crec que els catalans siguem tant ases com per voler tornar a Espanya un cop independents!!!! Jo no tinc gaire idea de política, però crec que Pere Navarro no és socialista(obviament, si ets del PSC no pots ser socialista), però ni ell mateix deu saber què és, doncs l'antiforalisme o el monarquisme són maneres de poder atreure gent de fàcil manipulació, doncs si ets federalista com pots voler el mateix rei que l'estat espanyol, si vols un estat dins un estat??? En fi, aquesta és la meva dissertació sobre el PSC de Pere Navarro.

Compartiu els dos cognoms???No si ja té delicte la cosa, però menys mal que només teniu els cognoms en comú i no la ideologia!!!

DEMOCRÀCIA, SOCIALISME, PAÏSOS CATALANS!!!!!

Oscar