dimarts, 4 de novembre del 2008

Una bona noticia pel Fluvià















Avui el diari El Punt portava una bona notícia relacionada amb aquest riu tant entranyable i característic del nostre país. I és que els municipis pels qual discorre el riu Fluvià han decidit unir esforços i crear un consorci per gestionar el riu, amb la finalitar d'optimitzar i aprofitar tots els recursos que aquest ofereix. Des de la cultura fins al turisme verd, a més de la gestió del patrimoni natural i industrial.

Aquest tipus de noticies són sens cap mena de dubte positives des d'un punt de vista ambiental però també des d'una òptica de país. Ja he parlat en més d'una ocasió sobre els processos de desterritorialització que pateixen, patim!, les societats urbanes. Desconexions del nostre entorn natural i cultural que ens porten a obviar, a ignorar, a menysprear el patrimoni que ens envolta i a desconèixer absolutament les coordenades culturals, ambientals i territorials del lloc on vivím.

Per això em sembla una bona notícia aquest interès renovat pels nostres rius i paisatges. Només espero que la iniciativa es consolidi i tingui èxit, i que les altres conques del país segueixin exemples similars.