diumenge, 15 de febrer del 2009

Un espisodi intolerable

Avui, dissabte 14 de febrer la Candidatura d'Unitat Popular de Girona s'ha personat a l'estadi de Montilivi per tal de mostrar la seva disconformitat amb la presència continuada de banderes espanyoles i càntics racistes, xenòfobs i homòfobs que un grup d'aficionats ultres vinculat al grupuscle "Comando Gerona" realitza des de fa temps en els partits que disputa el Girona F.C. Fa unes setmanes aquest grupuscle va protagonitzar uns incidents al camp del Nàstic que van ocupar portades de mitjans de comunicació, embrutint així la imatge del nostre equip de futbol i de la nostra ciutat.

Per això membres de la CUP ens hem adreçat a l'estadi i ens hem situat a la via pública, fora del recinte esportiu, amb la intenció de repartir fulls informatius. I la nostra sorpresa ha estat majúscula quan de cop han aparegut membres de la policia local dels Mossos d'Esquadra i ens han notificat que no podiem repartir fulls informatius. La nostra resposta ha estat demanar una explicació però l'únic que hem rebut ha estat una negativa, no podiem ser allà.

Val a dir que nosaltres ens hem resistit tant com hem pogut i hem reclamat reiteradament el nostre dret a la llibertat d'expressió i la lliure associació i reunió en la via pública, amparats per un ampli ventall de la legislació estatal i internacional. Tanmateix la tensió ha pujat i entre cops i empentes hem estat obligats per una trentena d'agents ( entre Mossos uniformats, de paisà, antiavalots i policies locals) a abandonar el sector i allunyar-nos de l'estadi.

El que més greu em sap és que un dels membres de la CUP, un militant histroic de més de seixanta anys, ha estat agredit i reduït per alguns agents, que actuant com matons a sou, han donat una bona mostra de quin és el tarannà antidemocràtic i autoritàri dels cossos policials.

Personalment no he viscut els anys de la dictadura però si els de la transició i val a dir que encara avui els cossos policials actúen amb prepotència i impunitat quan es tracta de qüestions amb connotacions polítiques, em pregunto si l'actitud vehement i bel·ligerant que ha tingut avui la policia l'hauríen tingut també amb persones que repartissin propaganda comercial.

En tot cas acabo refermant el meu compromís amb els valors democràtics, la llibertat d'expressió i el país, també amb l'esport i el Girona F.C, que li desitjo el millor a ell i la seva afició.