diumenge, 20 de febrer del 2011

El fòrum ciutadà sobre les obres del TAV

En l'audiència pública sobre les obres del TAV a Girona, que es va celebrar el passat 24 de gener, l'Alcaldessa es va comprometre, entre d'altres coses, a convocar un fòrum ciutadà sobre les obres, amb periodicitat trimestral, per tal que les gironines i els gironins puguem seguir l'evolució de les obres i estar convenientment informats.

D'entrada, he de dir que com a idea, com a compromís, em sembla fantàstic. L'anunci de crear una figura participativa que faciliti la informació, la comunicació i la transparència en la gestió municipal és sempre una bona notícia. En tot cas, és un bon començament, una bona base. Però no ho és tot. Després ve la tasca més complicada: dedicar els recursos i esforços necessaris per tal que esdevingui realitat i es consolidi. I per això és necessària voluntat política: cal creure-s'ho i, sobretot, cal confiar en la ciutadania.

En la intervenció que vaig fer el dia de l'Audiència Pública, en nom de totes les entitats peticionàries, vaig dir que teníem ganes de sentir-nos partícips de la gestió i les decisions que prengués l'Ajuntament a partir d'ara amb relació a les obres. Vaig dir, també, que estàvem disposats a teixir complicitats i fer pinya amb el consistori davant d'ADIF per defensar els interessos de les gironines i gironins.

Doncs bé, ara és el moment que l'equip de govern faci els seus gestos, que demostri si ens vol (a les entitats, la ciutadania) al seu costat o no. L'anunci de creació del fòrum ciutadà va ser una declaració d'intencions. Ara, però, tocar passar de les paraules als fets, i aquí és on realment caldrà mullar-se.