dimarts, 29 de març del 2011

Altre cop, el príncep a Girona

El divendres passat el príncep Felip de Borbó va tornar a visitar la nostra ciutat, com és habitual, convidat per sectors de l'empresariat de la zona. Helicòpters sobrevolant la ciutat i molta més policia del que és habitual per rebre un personatge que entre la ciutadania gironina només genera dues reaccions: rebuig o indiferència.

Per molt que vulguin enaltir la seva figura a través de la Fundació Príncep de Girona, i per moltes vegades que el facin venir a remenar la cua a la nostra ciutat, amb tota la corrua de polítics i empresaris que li segueixen la veta amb actitud de súbdits, no aconseguiran que la família reial espanyola sigui ben rebuda a la nostra ciutat.

La monarquia espanyola és una institució que no podem acceptar des d'una òptica democràtica: perquè és una herència del franquisme, totalment anacrònica; i perquè és el símbol inequívoc de l'ofec que l'estat espanyol fa 300 anys que aplica al poble català. Per això considero que és un deure ciutadà rebutjar la presència dels reis o prínceps d'Espanya sempre que vinguin a Girona.

I per això, també, crec que com a gironines i gironins hem de prendre una decisió contundent: retirar el títol de Príncep de Girona a Felip de Borbó, i declarar-lo persona non grata a la ciutat. Aquesta aposta, de ben segur, espantarà tots aquests polítics i empresaris a qui tant agrada rebre la família reial espanyola, però per contra omplirà d'orgull i dignitat als milers de gironines i gironins que ens sentim humiliats i trepitjats per la figura de la monarquia espanyola.

1 comentari:

Lluanllu ha dit...

T´has passat una mica de totalitarisme, no creus??
Primer, parla per tu mateix, no parlis de la ciutadania gironina (quina mania). Podriem esta d´acord en que, per principis, un amonarquia es poc democràtica. Però la vam convertir en democràtica el dia que la vam votar, esclar que això no us ho han contat. I si us plau, no esborris de la nostra memòria allò que no t´agradi del franquisme i post-franquisme (quina mania, també).
Normalment, qui humilia la gran majoria dels catalans sou voslatres.

Petons.