dissabte, 26 de març del 2011

Ètica i estètica en període electoral

La setmana passada des de la CUP ja vam denunciar una pràctica molt barroera i inacceptable des d'un punt de vista democràtic: la utilització partidista que fan de la seva activitat institucional els partits que formen part de l'equip de govern gironí, en motiu de l'arribada de les eleccions municipals. Especialment els dos que estrenen cap de llista (PSC i Esquerra).

Les inauguracions i la intensificació de les aparicions públiques dels representants institucionals en període preelectoral són un clàssic que no ens cansarem mai de criticar. Però en aquestes eleccions trobem un element que encara agreuja més aquesta pràctica. L'assistència i el protagonisme en aquests actes de caps de llista que, tot i ser de partits del govern, no són regidors ni formen part de la corporació municipal.

Algú em pot explicar què hi feien Blanca Palmada i Pia Bosch, fa dues setmanes, en l'acte institucional d'inauguració del nou centre juvenil Els Químics, que ha posat en marxa l'Ajuntament de Girona? És que aquestes dues persones tenen algun càrrec públic que desconeguem, que justifiqui la seva presència en l'acte?

Aquesta setmana n'hem vist un nou exemple, encara més delirant. Esquerra va convocar una roda de premsa a l'Estació-Espai Jove, en què el regidor de Joventut va fer públic el balanç de la gestió d'aquesta àrea municipal, amb la presència no només de l'alcaldable del partit, Blanca Palmada, sinó del secretari general d'Esquerra, Joan Ridao. Apa, a veure qui la fa més grossa!