dimecres, 13 d’abril del 2011

Alçar barricades contra les retallades en sanitat

100 dies de gràcia, 100 dies d'acció governamental del nou executiu autonòmic comandat per Artur Mas, han estat més que suficients per intuir les intencions veritables del nou govern format pels "millors", com agrada dir als ideòlegs regionalistes de CiU.

El Conseller de Salut Boi Ruiz ha estat "el millor" triat per dur a terme el pla quirúrgic de retallades en sanitat pública; i tal dit tal fet! Els esdeveniments s'estan succeint, i avui ja coneixem el pla de retallades i com afectarà aquest a la regió sanitària de Girona.

Els hospitals Trueta i Santa Caterina i la resta d'hospitals de la regió sanitària de Girona patiran de valent la tisorada social. D'aquesta manera es consolida el pla de desmantellament de l'Estat de Benestar (educació, sanitat, prestacions socials, d'atur, reforma laboral...) i s'escapça la cohesió social, cada cop més amenaçada per la crisi i les retallades.

Els arquitectes neoliberals que apliquen receptes neoclàssiques ens repeteixen els tòpics de sempre: que la població té massa privilegis i que toca austeritat per guanyar competitivitat. Cap novetat, res que ens sorprengui. Però aquests buròcrates aprenents de tecnòcrata han de saber que carregar-se un dels pilars de la civilització i retornar al món del segle XIX té uns costos en termes de cohesió, i que tard o d'hora esclatarà la revolta social.