dijous, 21 d’abril del 2011

Vaga i neteja a Girona

Fa 10 dies que a Girona els treballadors de la recollida selectiva (de l'empresa FOMENTO) van iniciar una vaga per reclamar una equiparació de drets laborals i salarial amb els seus companys de MUSERSA, que fan la recollida general de brossa.

Sens dubte que una vaga d'aquestes característiques no genera simpaties entre la ciutadania afectada, i a mesura que passen els dies s'acumula la brossa i augmenta la indignació col·lectiva. Tanmateix cal dir en defensa dels treballadors que el dret de vaga està recollit a diferents lleis, que l'empresa FOMENTO acumula beneficis milionaris i que la reclamació d'augment salarial ve del molt lluny i no ha estat mai atesa. Considero injust que s'ataqui indiscriminadament a la plantilla en vaga i en canvi ni s'esmenti FOMENTO i els seus abusos.

Entenc que en bona mesura aquestes reclamacions són justes i la situació s'hauria de desbloquejar en una taula de negociació el més aviat possible, pel bé dels propis treballadors i pel bé de la ciutadania gironina, que està demostrant tenir molta paciència i solidaritat.

També cal recordar a l'equip de govern que les queixes de determinats barris en referència a la neteja ja fa anys que duren, i que l'actual nou contracte que s'està negociant i formant hauria de primar un bon servei i unes condicions laborals dignes per sobre dels beneficis empresarials. El temps s'està encarregant de demostrar que la privatització dels serveis públics no ha suposat cap millorar substancial i en aquest sentit el recurs de la remunicipalització d'alguns serveis municipals pren cada cop més força. Tanmateix esperem doncs que la situació s'arregli el més aviat possible.