divendres, 27 de maig del 2011

El nou Ajuntament de Girona

Aquests dies inicials dels quatre anys que han de venir són molt importants per Girona perquè en els propers dies es conformarà el nou govern municipal que guiarà la ciutat durant el període 2011-2015. Segur que serà un període molt intens, i la CUP hi tindrà molt a dir.

Ens vam comprometre públicament a romandre a l'oposició per vàries raons: no tenim experiència institucional, no volem hipotecar-nos en un govern en el qual no podrem tirar endavant el nostre programa social i de ruptura, la llista més votada ha estat la de CiU i, finalment, perquè nosaltres seguirem fidels a les lluites del carrer i ara per ara això només es pot fer des de l'oposició.

La CUP exercirà el paper que li correspon, ni més ni menys: representar l'independentisme, treballar pels barris que lluiten per la seva dignitat, intentar donar resposta a les ànsies de participació, seguir la lluita contra les injustícies d'aquesta crisi capitalista, reclamar un model energètic descentralitzat, lluitar pel medi natural i les contrades rurals que encara tenim a Girona, treballar per capgirar el model actual de mobilitat... Des de la radicalitat democràtica fins a la lluita per la llengua, per una educació pública i de qualitat, per uns barris amb serveis, i sobretot per unes entitats, associacions i col·lectius de tot tipus que lluitin i treballin per bastir una societat gironina més lliure, sostenible, democràtica i justa.

Aquesta serà la feina que desenvoluparem durant els propers 4 anys els regidors i regidores de la CUP al consistori gironí. Ho farem tan bé com puguem i intentarem ser humils, honestos, combatius i treballadors; perquè crec que no hi ha altres fórmules possibles. Intentarem no fer cap promesa, simplement confiarem en la gent del carrer que lluita i aspirarem a intentar donar un cop de mà quan puguem.

S'albira una legislatura complexa perquè la manca de majories estables dificulta la formació d'un govern de llarga durada. No hem enganyat mai a ningú: som independentistes, d'esquerres i ecologistes, i per tant tenim poques afinitats amb el projecte que encapçala CiU a Girona. Tot i així podem estar disposats a parlar d'algun suport puntual en temes que vagin en la línia del que nosaltres defensem, com per exemple reclamar millores a rodalies, fer un programa a TVGirona sobre les obres del TAV i el tren convencional, les zones blaves de Sant Narcís, una sala de concerts de format mitjà a Girona, la celebració d'un Fòrum Social Mundial a Girona, millores als barris de l'esquerra del Ter o la construcció de noves escoles... entre molts altres temes.

Sigui com sigui, necessitem l'ajuda de la gent per poder tirar endavant; perquè sense el suport de la gent del carrer la CUP és un projecte que no té sentit.