dijous, 16 de juny del 2011

Parlant amb indignats

Avui a la tarda m'he apropat a la plaça Catalunya de Girona i he parlat amb un membre del col·lectiu d'indignats. Vull remarcar i deixar ben clar que no és la primera vegada que parlo amb aquesta persona, i quan més ho faig més constato el compromís i l'honestedat que traspua. Avui (per variar) estava escombrant i netejant la plaça, combatent els tòpics que malauradament sovint afecten a aquest tipus de moviments.

Òbviament tot l'enrenou mediàtic que s'ha muntat ha deixat al col·lectiu amb un mal gust de boca. Però lluny de desanimar-se ja estan fent autocrítica i reorganitzant-se de nou per tal de continuar amb la tasca ciutadana que fa setmanes els empeny.

Personalment he manifestat més d'un cop les meves discrepàncies amb aquest moviment però vull trencar una llança a favor seu perquè, contràriament al que des d'ahir difonen els mitjans de comunicació, el seu missatge continua vigent i estic segur que continuaran treballant i organitzant activitats.

Vull des d'aquestes ratlles elogiar la gran tasca formativa i informativa que ha fet aquesta gent. La setmana passada vaig assistir a una xerrada a càrrec d'en Jordi Pigem, i val a dir que va ser senzillament sublim i encoratjadora, tot un exercici de crítica i reflexió, des del respecte a la discrepància i amb voluntat de construir i plantejar alternatives pacífiques i properes.

Tanmateix de nou insisteixo en la necessitat que aquest col·lectiu s'imbriqui amb els col·lectius locals que fa dècades que treballen a la ciutat, hi ha tot un món de barris farcit de problemes i cal saba nova per treballar-hi.