dijous, 22 de setembre del 2011

Comissió de seguiment sobre les obres del TAV

El passat dilluns 19 de setembre es va convocar una comissió de seguiment sobre les obres del TAV en la qual hi eren presents l'alcalde, tècnics municipals, regidors de l'equip de govern i membres de l'oposició, entre els quals m'hi compto jo.

Se'ns va fer una explicació resumida de la situació de les obres en els diferents trams i fases, i se'ns va lliurar un petit dossier amb informació de cada tram. Disposo d'una còpia d'aquest dossier i la poso a disposició de qui vulgui per consultar-lo. A la premsa s'hi ha recollit a grans trets el que es va exposar a la comissió, i s'ha posat molt l'accent en la reforma del carrer Francesc Rogés, al barri de la Devesa-Güell.

Dels quatre trams exposats és el tercer tram (túnels urbans i estació) el més complex. A continuació faig un resum del dossier:

ESTACIÓ-PARC CENTRAL

S'està executant la llosa de la planta d'aparcament del segon soterrani. S'està ampliant el carril bici a la zona del Passeig d'Olot, sota el viaducte. Entre gener i febrer ADIF començarà les tasques d'impermeabilització de la llosa superior. Properament es recuperarà part de la plaça Joan Brossa.

BARRI DEVESA-GÜELL

S'estan acabant els treballs de reposició del paviment del Passatge Farinera. A finals de setembre hi haurà mobiliari urbà i enllumenat. La plantació d'arbres no es farà fins al moment idoni. A la zona de Tomàs Mieres s'hi fa una rampa adaptada. El carrer Francesc Rogés serà refet per ADIF, no es traurà l'estació transformadora del carrer però sí que es traurà el camp de tir i el transformador de la Devesa. És una compensació negociada per l'Ajuntament. Aquesta obra no estarà acabada per Fires.

En canvi, el carrer Ramon Turró sí que estarà acabat per Fires, s'ha enderrocat el pou de compensació i es procedirà a les actuacions de reposició del paviment i els serveis afectats. El carrer Bernat Boades, en mateixa línia. També es va dir qe es preveia fer una visita a les obres del TAV pròximament.

Aquest petit resum que escric és molt breu i és del tot insuficient, per això reitero la meva disposició a lliurar el dossier a qui el vulgui. Tanmateix crec que després de tant de temps esperant a rebre notícies sobre les obres del TAV caldria una informació més detallada, àmplia i oberta. En aquest sentit no em cansaré mai de reivindicar el Fòrum Ciutadà de les obres del TAV, que sembla que properament es convocarà. Portem molts mesos de silenci informatiu, les incògnites que planteja el tren convencional, la complexitat de les obres del TAV, el parèntesi de les eleccions municipals, el trasbals de les properes eleccions estatals... El Fòrum és una eina imprescindible que ha de tenir la importància que es mereix.