dimecres, 30 de novembre del 2011

La feina del dia a dia: una setmana per la CUP

La setmana passada, del dilluns 21 de novembre al dissabte 26 de novembre va ser una setmana molt intensa per la militància de la CUP. Tant pels companys i companyes que actualment estem desenvolupant la tasca de representació a l'Ajuntament de Girona com per la gent que estan militant o bé a l'assemblea de la CUP o bé a les comissiosn tècniques de treball.

El dimarts 22 de novembre vam trobar-nos amb la directora de Fira de Girona, per interessar-nos per la situació actual de l'edifici i de la Fira i les tasques que s'hi desenvolupen, especialment les de caire més social i popular. Hi ha incògnites pel que fa al futur del mateix edifici, i també, per l'actual context de crisi, sobre com pot això afectar al desenvolupament de l'activitat de la Fira.

Més tard vam tenir una reunió amb l'Alcalde per traslladar-li diferents temes de ciutat. Entre ells l'actual situació de l'edifici de l'antic cinema Modern i que fou l' Ateneu Social Democràtic en els temps de la República. Vam tractar també d'altres temes d'actualitat com ara les retallades, el tancament d'Onda Rambla i d'altres tems relacionats amb barris, participació, medi ambient...

Dimecres 23 vam tenir una reunió amb la regidora de Turisme i Comerç Coral·lí Cunyat i vam traslladar-li preguntes i qüestions com ara les relacions de Girona amb la ciutat veïna de Perpinyà, les barreres arquitectòniques de la ciutat, diferents temes de barri i la situació d'alguns comerços del Barri Vell i altres sectors, que estan sent engolits per franquícies i grans superfícies comercials.

Més tard vam anar a la primera visita a l'edifici de l'antic cinema Modern, que es va celebrar a instàncies de la CUP. Hi van participar algunes entitats i ens vam fer una idea de quin és l'estat de l'edifici, que es troba en una situació ruinosa i en molt mal estat de conservació. Hem demanat a l'equip de govern que clarifiqui quines son les seves intencions en relació a l'edifici. Paral·lelament la CUP ha iniciat una intensa roda de contactes amb entitats i gent de la cultura per tal de trobar la millor fórmula de rehabilitació i ús de l'edifici; també hem demanat una segona visita oberta a més entitats i col·lectius de la ciutat.

Al vespre, a 2/4 de 7, membres de la CUP i la regidora Anna Pujolàs van assistir als actes de commemoració del 35è aniversari de l'Escola d'Adults de Girona., que va comptar amb la participació de la comunitat educativa de l'escola, així com antics alumnes i la intervenció de l'antropòleg Manuel Delgado.

Dijous 24 de novembre vam dedicar molta estona a revisar la proposta d'Ordenances Fiscals, a les quals presentarem un plec d'al·legacions que pivotaran al voltant de dos eixos: d'una banda incorporar i reforçar la progressivat fiscal en la mesura del possible, i de l'altra impedir que es gravi i bloquegi l'activitat del teixit associatiu de la ciutat. Més tard vam tenir una reunió amb l'interventor i amb personal dels serveis jurídics de l'Ajuntament.

Al vespre, la militància de la CUP va participar activament de l'acte organtizat per la mateix CUP sobre la crisi i les alternatives per fer-hi front. L'acte es va celebrar a la Casa de Cultura va comptar amb la participació d'Arcadi Oliveras i David Fernández, i la sala es va omplir de gom a gom. Al seu torn, el professor d'història i militant de la CUP, Toni Rico, va desgranar algunes de les propostes de la CUP per fer front a la crisi. Una estona abans hi va haver a la mateixa Casa de Cultura una xerrada d'Antoni Tuiriel sobre el Peack Oil organtizada per l'ANG, que va servir per il·lustrar sintèticament i de forma magistral a quins problemes s'enfronta l'actual civilització capitalista arran de l'esgotament dels recursos petrolífers.

El divendres 25 de novembre, Dia Internacional contra la Vilència de Gènere, hi va haver diferents actes a la ciutat, organtizats per col·lectius i entitats com ara la Xarxa de Dones o la Plataforma Antipatriarcal. La militància de la CUP hi va participar. Enguany no hem pogut organtizar cap acte propi, però a la ciutat han estat molts els col·lectius que han convocat actes repartits pels diferents barris, com ara a Sant narcís i Taialà.

Dissabte 6 de novembre la militància es va repartir. Uns quants van anar a Montblanc a participar al Consell Polític de la CUP, i uns quants ens vam quedar a Girona per organitza la Caminada en Defensa del Territori a Domeny, que va comptar amb la participació d'una quinzena de persones. En la caminada un biòleg ens va il·lustrar sobre els característiques ambientals de l'espai, i l'organització juvenil Maulets va realitzar una acció contra l'especulació a la zona que hi ha previst d'urbanitzar. Recordem que la CUP s'oposa al macroprojecte urbanístic que hi ha a l'espai i que implica la construcció de 1200 habitatges, una operació actualment congelada a causa de la crisi general i del sector en particular.

Finalment, diumenge 27 el regidor i militant Jordi Navarro, jo mateix, va desplaçar-se a la vila de Reus, per participar en una jornada de formació sobre pressupostos municipals.

Tot això sense parlar de l'assemblea setmanal de la CUP, i les diverses trobades de les comissions temàtiques. Una setmana moguda i intensa. Una de tantes que la família de la militància paga amb sacrificis. Tanmateix, no hi ha alternativa: els milers de persones que han confiat en nosaltres, i les necessitats de la ciutat i de les classes populars gironines ens hi empenyen: tenim el deure de ser-hi.