dijous, 8 de desembre del 2011

Airejant la informació de l'Ajuntament

Aquesta setmana (que va començar dilluns 5 de desembre) he assistit a 4 Comissions Informatives i a 1 Junta de Portaveus. A continuació en faig un resum:

Comissió informativa de ciutadania

El regidor de Mobilitat i Via Pública Joan Alcalà informa de diversos temes. Primer, aclareix dubtes sobre l'aparcament al voltant del nou equipament cultural de la Marfà. Pregunto si hi ha previst convertir les Hortes en un aparcament i ho desmenteix. Aclareix que hi haurà dificultats pressupostàries per a desplegar noves estacions de Girocleta i que caldrà potenciar la informació del servei de bus per arribar a la Marfà un cop s'obri.

Informa sobre els aparcaments de Sant Narcís, les Pedreres i Pedret. Es preveu que més endavant entri en un funcionament un sistema de zona verda que tindrà una tarifa escalada. 1,5 euros a la setmana per veïns; 0,55 eurus/hora per a residents a la ciutat; i 1 euro per a veïns de fora de Girona i fins a 6 hores. S'estudia implementar el sistema a les Pedreres, Sant Narcís i Pedret. Caldrà que el govern difongui bé aquesta mesura i que compti amb el suport del veïnat.

Esmenta que a Sant Narcís s'ha traslladat la proposta i que s'està esperant una resposta per part dels veïns. Informa també que s'està estudiant modificar la línia 5 del Bus per tal de perllongar-la al cantó de Domeny i de reformular-la a St Narcís, amb la finalitat de poder viatjar fins a l'institut sense haver de passar pel centre.

Per la seva banda, Jordi Fàbrega, Tinent d'Alcalde i regidor de Sostenibilitat i Projecte Ferroviari, explica que enguany Aigües de Girona, Salt i Sarrià ha fet una proposta de pujada tarifària del 6,82%. Explica també el projecte de reforma de la Font del Ferro i que es plantarà un avet viu a la plaça Constitució. També que s'està estudiant com fer més eficient la font de la plaça dels Països Catalans, que té una despesa corrent de 3000 euros en electricitat, resultant de la il·luminació nocturna i de la bomba d'aigua que bombeja contínuament l'aigua.


Comissió informativa d'Alcaldia

L'Alcalde informa de diversos temes. La Marfà té un problema d'insonorització amb els bucs d'assaig que hauran d'entrar properament en servei i caldrà fer gestions per a resoldre-ho. Hi ha d'altres problemes d'insonorització amb la calefacció i l'aire condicionat que també caldrà resoldre abans no entri en servei en breu la nova biblioteca.

L'Alcalde presenta una proposta en format esborrany per a rehabilitar l'antic cinema Modern, que posa a disposició dels grups municipals per a iniciar un procés de diàleg que permeti iniciar un projecte de rehabilitació de l'espai. La CUP agraeix que es comenci a clarificar el tema i presentarà una moció al Ple del dilluns 12 per proposar un consens envers el tema del centre cívic al Barri Vell i la rehabilitació del Modern. Joan Olòriz d'ICV-EUiA pregunta detalls sobre el pressupost del projecte, i Pia Bosch del PSC pregunta si la proposta de CIU recollida al document està justificada en termes culturals.


Comissió informativa d'Hisenda

La regidora Maria Àngels Planas diu que caldrà fer un Ple extraordinari per tal d'aprovar les Ordenances Fiscals, i que aquest serà probablement el dia 23 de desembre al migdia. Explica que el pressupost municipal es prorrogarà amb tota probabilitat fins al gener de 2012, atès que d'altres ciutats grans de Catalunya ho estan fent. Hi ha moltes incògnites i tot sembla aconsellar aquests prorrogació. No se sap si el límit d'endeutament serà del 75% o més.


Comissió Informativa de Promoció i Ocupació

El tècnic Pep Solà explica que en breu entrarà en vigor una suspensió de llicències urbanístiques a la Devesa de Girona, fruit de l'acord unànime del darrer Ple que va proposar la redacció d'un Pla Especial. Caldrà fixar uns objectius que gestionin la Devesa i que desenvolupi el Pla Especial.


Junta de Portaveus

S'ha celebrat aquest dimecres 7 de desembre i s'han repassat les mocions que en principi aniran a aquest Ple. Per part de la CUP hi ha dues mocions i una proposta de declaració institucional. Una moció sobre el Modern, una altre sobre l'Associació de Municipis per la Independència i una proposta de declaració institucional sobre la fibromiàlgia.