La feina diària de l'assemblea de la CUP de Girona és molt intensa, i sovint també dura. Els dilluns fem l'assemblea setmanal, i la militància assumeix tasques que anem realitzant durant la setmana. Els vespres dels dies d'entre setmana solen estar farcits de reunions, trobades, assemblees, etc. dels diferents espais on participem i que ens serveixen per treballar i interactuar amb diferents agents de la ciutat. Llavors, a més de convocar concentracions, manifestacions, mobilitzacions... assumim la ingent tasca d'organitzar actes periòdicament (xerrades, debats, jornades de treball, cursos...). Tot plegat arriba a ser força estressant, i el volum de feina que tenim sol resultar inacabable.
A més de tot això, realitzem també la tasca institucional, una activitat que, tot i no ser l'eix central de la nostra praxi diària, ens ocupa moltes hores. Preparar plens, assistir a comissions informatives, projectar mocions que aniran al Ple i recollir informació de la ciutat i de fora per traslladar-la al Ple en forma de pregunta... També fem propostes i crítiques contínuament a l'equip de govern, i traslladem directament totes aquelles peticions que ens arriben. Recentment hem posat en servei l'oficina del regidor, que hem improvisat a la nostra seu, amb un horari d'atenció que podeu consultar a la pestanya lateral d'aquest mateix blog.
Per nosaltres és clau el contacte directe i diari amb la ciutadania, per això dediquem moltes hores a trobar-nos amb gent de la ciutat i a treballar per conèixer més a fons les problemàtiques que tenim a Girona, que són moltes i que amb la crisi social que ens assetja estan augmentat a dojo. No tenim vocació de polítics (de la manera com s'ha malentès ara aquest concepte). Tenim vocació de servei al poble i ganes de treballar per canviar les coses. Tenim la voluntat de no quedar atrapats en la perversa i engolidora maquinària institucional, que tot ho xucla, i també tenim el convenciment que ho aconseguirem. Però no volem enganyar a ningú, sense l'ajut de la gent no ens en podrem sortir: tenim limitacions i necessitem moltes mans per fer que tot plegat vagi endavant i no es desviï.
Les recents mesures recentralitzadors de l'estat espanyol deixaran els ajuntaments en una situació delicada i la qualitat democràtica retrocedirà, i molt. En un context de creixents desigualtats socials ens trobarem que l'administració més propera a la ciutadania no podrà ni planificar el seu municipi ni aportar recursos a la ciutadania per tirar endavant projectes col·lectius, la qual cosa significa "de facto" la laminació de la democràcia municipal. La nostra obligació moral i política és denunciar això, i encara que el poder polític i econòmic ens assetgi i ens vulgui fer desaparèixer continuarem al servei de la ciutadania, del poble, de la gent, dels barris, del país.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada