dilluns, 10 de setembre del 2012

Onze de Setembre: per la plena sobirania nacional i econòmica!

Falten poques hores per commemorar la lluita dels homes i dones de 1714, que en aquell fatídic Onze de setembre van ser derrotats definitivament per les tropes borbòniques. 298 anys després aquell poble derrotat continua dempeus, plantant cara i forjant un futur de plena llibertat nacional. Una llibertat nacional que indefectiblement ha d'anar bastida d'igualtat i  sobirania econòmica.

Qualsevol persona se n'adonarà que el grau de consciència nacional ha crescut a Catalunya, també als Països Catalans. Un passeig per diferents barris de la ciutat de Girona és suficient per veure l'onada de senyeres i estelades que il·luminen balcons i façanes, un esclat de colors que no recordo haver vist mai. És molta la gent que ha perdut la por, a qui no importen les amenaces de polítics, militars i empresaris espanyols i botiflers catalans. Generacions senceres, catalans de molts colors, ètnies i llengues, units per un clam popular: independència i justícia social. Una realitat que és al carrer, i que els oligarques del país es neguen a acceptar.

Però és clar que l'esdeveniment de Barcelona, la manifestació històrica que s'albira, agafarà per sorpresa als governants. El poble està passant per davant d'uns dirigents obsecats i allunyats de la realitat. Pere Navarro ens deia ahir que la manifestació no és independentista, igual que en Duran i Lleida i tants i tants d'altres polítics del sistema. Però probablement es quedaran amb un pam de nas en veure com un poble en moviment els avança i els ignora. La plena sobirania resideix en el poble, no en uns governants sotmesos i titelles del poder espanyol i del poder financer.

La plena sobirania econòmica, nacional..., és a l'epicentre de la política catalana. Els moments convulsos en termes econòmics que estem vivint afecten i molt al procés d'alliberament nacional que ja s'ha engegat a Catalunya i al conjunt dels Països Catalans. Obviar-ho, ignorar-ho, menystenir-ho, és aïllar-se de la realitat i posar-se tot un poble en contra.

Per tot això la CUP serà al cantó del poble treballador català, perquè només amb la plena sobirania nacional i econòmica podrem fer front als abusos del capital financer i de l'imperialisme espanyol . Cap pacte fiscal ni cap pacte social ens faran lliures. Per això aquest Onze cridarem amb més força que mai: Independència, Socialisme, Països Catalans! I ho farem perquè la història pica a la porta i és el moment d'estar a l'alçada d'allò que aquest poble demana i proclama!