dimecres, 21 de novembre del 2012

Una mica de municipalisme també va bé


Escric aquestes quatre ratlles enmig d'una campanya que ni és convencional ni succeeix en temps de calma. Més enllà dels mitjans de comunicació i de l'evolució de la campanya, la ciutat continua viva i és bo que trobem una estona per parlar de qüestions que emanen de l'Ajuntament i afecten a la ciutadania gironina. Aquí teniu un petit resum d'algunes d'aquestes qüestions

ORDENANÇA DE CIVILITAT

Avui entra en vigor la nova ordenança de civilitat de la ciutat de Girona. Aprovada amb els vots de PP i CIU, pretén regular aspectes relacionats amb l'ús de l'espai públic, el carrer vaja, i la pròpia convivència entre ciutadans i ciutadanes. L'aprovació inicial es va tramitar abans de l'estiu la definitiva fa just un mes.

La majoria d'al·legacions que va presentar la CUP i d'altres grups municipals han estat desestimades i el reguitzell de prohibicions, regulacions i sancions que preveu l'ordenança s'apliquen a partir d'avui mateix.

La dreta espanyola i la dreta catalana s'han posat d'acord molt rapidament a l'hora de tramitar i aprovar aquests ordenança, que té un caràcter molt restrictiu i un enorme afany regulador perquè entra a regular aspectes molt íntims de la vida de les persones. Curiosament, la mateixa dreta que demana desregulació a tort i a dret, la mateixa dreta que reclama que l'estat i les administracions s'aprimin, li entra una golafreria enorme de legislar i ordenar quan dels aspectes morals es tracta. La mateixa dreta econòmicament i política liberal és la dreta moralment hipòcrita i hipereguladora.

Per ells ordenar la convivència i l'ús que fa la ciutadania de l'espai públic no respon a criteris d'equitat, ells no intenten que els més febles puguin també gaudir de l'espai públic, ells no regulen per impedir que els més poderosos s'imposin. Ho fan perquè el més fort imposi el seu ordre I en això PP i CIU s'entenen de meravella


ORDENANCES FISCALS

Estem en ple procés de negociació per a l'aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals, un procés complex que es va aprovar inicialment fa unes setmanes. L'abstenció de la CUP va facilitar que entitats i ciutadans puguessin fer les al·legacions que creguessin oportunes i en aquest sentit, les converses amb el grup municipal d'IC-V i amb la Mesa d'Entitats per a la Participació han donat lloc a un procés inèdit a la nostra ciutat. Per primer cop la participació d'entitats en la tramitació de les Ordenances Fiscals és una realitat.

Fidels a la radicalitat democràtica i a la transparència absoluta, ben aviat farem públiques les al·legacions que hem confeccionat des de l'oposició d'esquerres i les entitats, unes al·legacions encaminades a aprofundir la progressivitat fiscal, a alleugerir la pressió fiscal als més febles i a fer pagar més als més poderosos. En breu donarem més detalls de les negociacions mantingudes entre els grups municipals de la CUP i d'IC-V, la mesa d'Entitats per la Participació i l'equip de govern



JORNADA TÈCNICA SOBRE PREVENCIÓ DE RESIDUS



Després de més d'un any d'insistir reitaradament als Plens municipals ( vam aprovar una moció fa quasi 16 mesos) de la necessitat d'organitzar una jornada tècnica per a la prevenció de residus i d'avançar cap al residu zero, finalment el regidor de Sostenibilitat Jordi Fàbrega ha organitzat aquesta jornada. 

tot plegat em deixa una sensació agredolça perquè per una banda valorem positivament que l'Ajuntament de Girona organitzi una jornada per a prevenir la proliferació de residus però per altra banda ens preocupa que una simple "jornadeta" de dues hores serveixi per ventilar una qüestió tant cabdal com és el tractament de residus a la nostra ciutat.  Però bé, quedem-nos de moment amb el got 1/8 part ple i continuarem insistint, a veure si aconseguim que els responsables polítics de les qüestions ambientals del nostre Ajuntament s'hi esmercin una mica més, que bona falta ens fa


El tren de la Diada

L'advocat de l'estat ha interposat una demanda contra l'Ajuntament de Girona per haver organitzat un tren per anar a la gran manifestació de l'Onze de setembre i l'Alcalde de la ciutat serà cridat a declarar. Soc el primer en criticar la política ferroviària dels governs de la Generalitat i quan es va organitzar aquesta caravana de trens vaig ser el primer a reivindicar més inversions al tren convencional. Però no puc admetre que els aparells de l'estat vulguin ara perseguir judicialment a l'Ajuntament de Girona per haver prestat un servei a la ciutadania. Els aparells de l'estat estan al servei d'una màfia neoliberal i de dretes que en el passat ha practicat tortures contra l'independentisme i que avui continua amb el seu estil peculiar tot cometent nous despropòsits. La CUP defensarà l'Ajuntament de Girona davant de les intromissions dels aparells judicials i repressius espanyols.