dimarts, 4 de desembre del 2012

El poble ha parlat: ara toca actuar!

Ja fa uns dies de les eleccions al Parlament de Catalunya, i el resultat, inesperat, dibuixa un escenari de complexitats. El carrer s'ha expressat i ho ha deixat ben clar: el missatge és contundent. Una amplíssima majoria del Parlament (3/4 parts) aposta pel dret de decidir. I d'aquesta majoria, una part molt important aposta clarament per la independència.

Els aires messiànics i prepotents de Mas i CiU s'ha estavellat contra el mur de la realitat. Les retallades no han sortit gratis, electoralment parlant, i el resultat deixa clar que a Catalunya hi ha una majoria social pel dret a decidir i contra les polítiques d'austeritat i la reculada de drets socials. Les classes populars i treballadores, inevitablement majoritàries, han llançat un missatge clar a la dreta neoliberal que representa Mas. Estrictament, CiU ha guanyat les eleccions, però el desgast i el descontentament envers el govern s'han fet evidents.

CiU s'ha entestat en personificar en el president Mas el país i el procés sobiranista que s'ha engegat, i això ha esdevingut un error de càlcul greu, així com la demostració d'una nul·la sensibilitat democràtica. Catalunya és terra de revolta, i la lluita per la democràcia ha costat suor, sang i moltes vides. I no s'oblida així com així. Aquest és un país fet de trossets, barreges de gent i d'idees, amb una manera de ser que fuig de lideratges ferris i personalismes. Per això, la pluralitat i la riquesa de matisos ha configurat un Parlament en el qual la CUP hi té veu, per bé que no majoritària. Serem rotunds i contundents per defensar els nacionals i els drets socials. El que hem dit sempre: independència i socialisme! Sense vacil·lacions, des de l'escó i des del carrer amb la mateixa intensitat.

Amb tot, els nostres enemics continuen vius, els de fora i els que tenim a casa. Ara un nou clatellot a la llengua, demà més retallades (amb la complicitat, és clar, de la colla d'en Mas), demà passat més corrupció (nostrada o espanyola). Per això cal prémer l'accelerador i anar per feina. I això passa per encarar el procés constituent que ha engegat el poble català a través de les mobilitzacions. Cal una traducció al Parlament, fer públic un full de ruta per a la celebració de la consulta ben aviat. I al mateix temps combatre la corrupció, aturar els desnonaments, negar-se a pagar el deute il·legítim i aturar aquesta bogeria col·lectiva de les retallades. Als Països Catalans ens en sortirem. Igual que a Palestina i a tantes terres de lluitadores i lluitadors, al finalment la llibertat anhelada i l'esforç de tantes i tantes generacions donarà els seus fruits.