divendres, 7 de desembre del 2012

La CUP no es reunirà amb ministres del PP

Fa uns dies la ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, va convidar de cares al proper 11 de desembre una delegació de l'Ajuntament de Girona, per entrevistar-s'hi i donar-nos informació relativa a les obres del TAV i el projecte ferroviari. Vam estar dubtant força de si com a CUP havíem d'assistir-hi o no, i el tema ens va fer ballar el cap durant un parell de dies ben bons. D'una banda consideràvem que no havíem d'assistir-hi, perquè no tenim res a parlar amb el PP, i perquè és una nova mostra d'humiliació que ens haguem de desplaçar nosaltres a Madrid, després de més d'un any esperant que aquesta dona es digni a preocupar-se del tema.

L'altra opció era assistir-hi, per demanar-li explicacions a la cara, i obtenir el màxim d'informació per tal de fer-la arribar a les entitats que més han treballat per mitigar la immensa molèstia que aquestes obres han causat als veïns afectats. Vam pensar que, en cas d'assistir-hi, ho faríem amb una samarreta reivindicativa, i que duríem a la ministra una pedra provinent de N-II i una altra de les obres del TAV, per tal de manifestar-li el malestar que hi ha al territori envers aquestes dues obres que s'estan eternitzant i que tants greuges estan provocant.

Quan ja gairebé ens havíem decidit a anar-hi es van produir uns fets que van fer-nos reconsiderar la posició. El decret espanyolitzador del ministre Wert. Davant d'aquesta nova agressió vam decidir que ens plantàvem i que no assistiríem a cap reunió amb cap dels ministres (post)franquistes del govern espanyol. És ben clar que el govern del PP és hostil amb el poble català, i hereu directe del franquisme polític i sociològic, i no podem pas fer com si res.

Finalment, però, va ser la mateixa realitat qui es va encarregar de ratificar la nostra decisió. El passat 5 de desembre, en el marc de la junta de portaveus l'alcalde Puigdemont va informar-nos que la ministra havia informat que no podria assistir a la reunió per raons d'agenda, i que si els regidors ho desitjàvem podíem reunir-nos amb el Secretari d'Estat de torn. Això un cop els bitllets per desplaçar-se a Madrid  havien estat ja comprats per l'Ajuntament... Un nou episodi, doncs, en aquest trist serial de despropòsits i humiliacions. És clar que després d'aquesta nova mostra de menyspreu cap als gironins i gironines vam decidir de forma consensuada no assistir a la reunió.

Avui ha aparegut a la premsa que el TAV arriba a Girona el 8 de Girona. Per nosaltres, però, no hi ha cap motiu per a la celebració. El tren convencional que tenim actualment presta un mal servei, car i poc eficient, el Parc Central està en un estat depauperat, els veïns de la zona han hagut de patir anys d'obres i molèsties, i encara a hores d'ara no hi ha Oficina d'Atenció al barri de Sant Narcís ni s'ha aplicat cap pla de dinamització comercial o regeneració d'espais urbans. Tot plegat és una humiliació i una presa de pèl cada cop més greu per part d'Espanya... que només podrem començar a solucionar el dia que marxem d'aquest estat.