diumenge, 9 de març del 2014

8 de març Dia Internacional de la Dona Treballadora

Ahir era el dia, però de fet el tema ha de ser i treballar-se tot l'any. I ho ha de ser perquè l'agressió que el sistema patriarcal perpetra contra les dones és diària, constant, infatigable. I per això cal respondre dia a dia, combatre les intencions sinistres dels ministres intransigents del PP.

La dignitat de la dona treballadora no es pot perdre de cap de les manera, i les imposicions dels sectors religiosos fanàtics no es pot tolerar. El dret al propi cos és un dret universal i ha de ser la pròpia dona qui decideixi lliurement. Parir és un dret, no una obligació divina al servei de religions monoteistes.

Les dones treballadores han estat víctimes de moltes opressions: patronals i laborals, masclistes i econòmiques, víctimes de modes i patrons de consum. I davant d'això cal reivindicar el llegat de lluita de les dones, que alhora és un cant a l'emancipació dels humans. Encara avui a Catalunya les dones pateixen la xacra de la violència masclista, sinistre herència del sistema patriarcal que sustenta un capitalisme agressiu i expansiu. Encara avui les diferències salarials home-dona són concebudes com a plusos de competitivitat en el marc d'empreses dirigides per dirigents sense ànima ni consciència social ni cap mena de respecte per la igualtat.

 Encara avui la indústria concep la dona com un simple objecte de consum i encara avui les religions catòlica, musulmana i hindú conceben la dona com una peça reproductora i sustent de la família, una família concebuda de forma tradicional, jeràrquica i quasi medieval. Això passa a Catalunya i evidentment en d'altres països el fenomen s'expressa de forma molt més crua; no parlem ja de les ablacions o de l'obligació d'amagar el cos i el rostre o de les pallisses a dones que fomenten alguns clergues i dirigents religiosos.

Ahir a Girona érem cap a 500 persones manifestant-nos, en una experiència transversal i integradora, on les autèntiques protagonistes van ser les dones. Ahir tots i totes érem dones, i avui hem de continuar sent-ho perquè si a elles els hi roben els seus drets, nosaltres també hi perdrem molt .