divendres, 21 de març del 2014

Tot el suport a l'ANC: no ens faran callar!

Fa uns dies s'ha filtrat a la premsa la possibilitat d'il·legalitzar l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Els defensors de la il·legalització la justifiquen perquè han llegit un document de l'ANC en el qual es parla d'una possible Declaració Unilateral d'Independència el 23 d'abril de 2015 i la seva traducció operativa. Estaments governamentals interpreten això com un pla per fer un cop d'estat i per tant valoren la possibilitat de dissoldre l'Assemblea, i així desactivar el moviment independentista.

L'estat espanyol té una llara trajectòria de colpisme i dictadura, i això ha forjat una cultura política autoritària que es plasma en l'ordenament jurídic i sobretot en l'entramat politico-militar. La discrepància política i la diferència es valora com un problema i s'empren mètodes antidemocràtics i violents per eliminar l'oposició i la dissidència. L'estat espanyol ha il·legalitzat partits independentistes i ha tancat diaris, pràctiques antidemocràtiques que situen l'estat en les pitjors èpoques de la dictadura franquista, una dictadura que vulnerava sistemàticament els drets humans mentre la comunitat internacional guardava silenci.

I avui la cara més fosca de l'estat es torna a fer visible. Les forces polítiques, militars, policials i judicials es conjuren per perpetrar un nou atemptat contra la llibertat política i els drets humans i civils. El debat sobre la il·legalització l'han fet saltar a l'arena pública representants del PP i de C's i la caverna mediàtica s'hi ha abonat, en un exercici d'autoritarisme i apologia de la violència política. Fomentar il·legalitzacions i empresonaments per fer callar la democràcia és una pràctica que entronca amb la tradició dictatorial de l'estat espanyol. Recordem que l'any 1992 les forces judicials i policials van desfermar una ràtzia repressiva contra l'independentisme que es va saldar amb detencions, empresonaments, tortures i arbitrarietats, una operació que va ser penada judicialment pel Tribunal d'Estrasburg.

Des de la CUP manifestem tot el nostre suport a l'ANC i refermem el nostre compromís amb el procés sobiranista engegat a Catalunya amb la voluntat que s'estengui al conjunt dels Països Catalans. Precisament avui al vespre participarem en un acte de Girona per la Independència per a difondre el debat públic sobre la consulta i el procés sobiranista. Serà a les 19h al centre cívic Ter. Us hi esperem!