dimarts, 27 de maig del 2014

Europa està remoguda, nosaltres també

Arribo a casa a les tantes. Vinc del barri de Sant Narcís després d'assistir a un debat sobre els reptes urbanístics del barri. I inevitablement hi surt el famós tema de les obres de l'AVE. Pel que veig massa gent es va voler creure que els reis mags existeixen, i el resultat és aquest, amb crisi econòmica i social inclosa i amb una pila de barris que també es queixen que Girona els exclou. Malauradament els qui volien creure que els reis mags són de veritat encara continuen creient en coses que son més irreals que reals.

L'actualitat del dia em distreu i no paro de seguir per twiter les coses transcendents que van passant. A l'est d'Ucraïna les forces recolzades per l'OTAN provoquen una matança i una pila de civils moren. El conflicte d'aquest racó d'Europa va a més i la indiferència i ignorància de la majoria de la població em temo que acabarà amb una galletada d'aigua freda que deixarà glaçat a més d'un.

Per postres, l'FMI fa públiques les seves letals receptes per a l'estat espanyol. Augments de l'IVA dels productes bàsics, baixada de salaris, avançar cap a l'acomiadament lliure, potenciar les ETT's i baixar impostos a les empreses i alhora perdonar-los part del deute. El programa d'austeritat es vol potenciar i atacar amb més força a la ciutadania. I tot això passa a poques hores d'unes eleccions europees on molts es pensaven que guanyant eleccions o obtenint vots es podien canviar les coses automàticament. Les decisions importants ja fa molts anys que no estan sota control democràtic. L'economia està fora de la llei i la política, a veure si ho anem entenent d'una vegada per totes. Despertem-nos de la letargia siguem realistes alhora que atrevits.

Veig també que al Barri de Sants, els veïns son solidaris i es mullen amb el casal ocupat Can Vies. Res d'ambigüitats ni neutralitats. Un barri lluitador i solidari que recull la millor tradició dels valors de la classe treballadora i que no dubta ni un segon a posar-se al cantó dels resistents. L'extrema dreta s'ha fet força a molts països europeus i el fantasma de la xenofòbia i el feixisme tornen a recórrer el continent com ho va fer als anys 30 del segle XX.

Demà presentem la campanya "Girona Residu Zero" i tindrem feina. A part hi ha una pila de papers per omplir i revisar, coses pendents per tancar i planificar noves accions per tots els barris de la ciutat de Girona, pel medi ambient, per la mobilitat sostenible, per lluitar contra el canvi climàtic, pel comerç local i les entitats... Bona nit tingueu!