dissabte, 24 de maig del 2014

Multireferèndum. Votar i decidir el 25 de maig

A Catalunya hi ha un clima polític d'efervescència que ha fet aflorar una interessant iniciativa: el Multireferèndum. Una experiència de democràcia directa que ens permetrà votar sobre temes que són de cabdal importància pel nostre futur com a ciutadans i com a col·lectivitat. El deute, el model energètic, la sobirania alimentària i els transgènics, les ILP i d'altres temes com la MAT o BCN World seran els àmbits sobre els quals podrem dir-hi la nostra.

La Junta Electoral Central i l'estat han prohibit el referèndum perquè diuen que al coincidir amb les eleccions europees pot distorsionar el correcte desenvolupament electoral dels comicis europeus.

Però res més lluny que la realitat perquè aquesta és una experiència que simplement complementa la jornada electoral i enriqueix la democràcia i la fa evolucionar. Per tot això el diumenge caldrà estar a punt per desobeir les possibles prohibicions i amenaces de l'estat i passi el que passi cal anar a votar al Multireferèndum, i qui ho vulgui a les eleccions europees. Jo votaré en els dos espais i ho faré perquè crec en el poder de la democràcia i en el dret a decidir.