dijous, 8 de maig del 2014

Comissions informatives pel Ple del 12 de maig

El proper dilluns 12 de maig hi haurà Ple a la plaça del Vi. A continuació us deixo un breu resum de les Comissions Informatives (excepte la de serveis a les persones, que properament afegiré). Recordeu que a partir d'avui dijous a la tarda ja podreu consultar vosaltres mateixos l'ordre del dia a la pàgina www.girona.cat/ple

Comissió informativa d'Alcaldia

- La informació més rellevant és que pels volts del 10 de juny hi haurà una acció institucional entre les ciutats de Mataró i Girona a favor del tren de rodalies. Es preveu que tots els regidors d'aquestes dues ciutats facin un intercanvi d'impressions i una declaració a favor del tren de rodalies que ha d'enllaçar les dues ciutats i territoris.

- També s'informa que d'aquí poc hi haurà una trobada amb el Conseller Boi Ruiz sobre l'hospital Trueta.


Comissió informativa d'Hisenda

- S'han d'aprovar uns preus contradictoris en relació a les obres del carrer Bisbe Sibilla i la plaça Mª de Déu de Montserrat.  Hi ha hagut imprevistos i un lleuger augment de preu.

- L'Ajuntament de Girona haurà d'avalar un crèdit per a TMG (Transports Municipals del Gironès) perquè cal renovar la flota amb quatre nous autobusos, dos de grans i dos microbusos. Els dos autobusos grans seran híbrids (gas i gas-oil). El crèdit serà d'1,2M€

- Fons de Cooperació. S'informa que s'ha retirat el contenciós que l'Ajuntament de Girona havia interposat contra la Generalitat perquè aquesta administració tenia bloquejat el fons. S'estima que l'Ajuntament de Girona hauria de cobrar uns 400.000 euros. La llei  5/2014 és la que incrementa el pressupost de la Generalitat i obliga al Fons de Cooperació.

- La regidora Roser Urra informa que hi haurà canvis en els col·legis electorals de les properes europees. Mare de Déu del Mont es trasllada al Servei Municipal d'Ocupació (SMO) i l'Institut Vell al nou Centre Cívic del Barri Vell.



Comissió informativa de Promoció i Ocupació



- Es porta a Ple l'aprovació inicial de l'ordenança que regula els clubs cannàbics a la ciutat de Girona.


- Es porta a Ple l'aprovació provisional de les obres de construcció d'una torre de 50 metres al complex industrial de Nestlé. L'aprovació es farà per Junta local de Govern i al Ple s'aprovarà un conveni que entre d'altres coses preveu que Nestlé compensi la ciutat amb un carril bici paral·lel al Ter i que connectarà un itinerari actualment fragmentat.


Comissió informativa de Ciutadania

-S'estan instal·lant 5 sensors a la ciutat per a mesurar els nivells de soroll.

-La nova llei de consorcis obligarà al Consorci Alba Ter a aixoplugar-se sota el paraigües legal d'una administració pública superior i pel que sembla serà l'Ajuntament de Girona.



Comissió Especial de Comptes


D'aquí s'obre el termini d'exposició pública per a consultar factures, expedients i contractacions del Compte General del 2013. Fins ara estaven oberts només als membres de la comissió i ara s'obren al conjunt de la ciutadania. Hi haurà 15 dies d'exposició pública i 8 dies per a presentar al·legacions.