dimecres, 19 de novembre del 2014

A Girona, volem l'aigua neta i clara

Arran d'un encàrrec de l'Ajuntament de Girona, l'empresa EFIAL ha realitzat una auditoria a la companyia mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, S.A (AGISSA). L'estudi revela algunes dades preocupants. El tema va sortir en un Ple i per unanimitat es va acordar impulsar una mena de comissió d'investigació que s'havia de reunir avui. I per diverses circumstàncies s'ha ajornat fins al 4 de desembre. Davant d'aquesta situació, des de la CUP hem pres diverses decisions.

1) Fer pública l'auditoria penjant-la a la xarxa i fent-la accessible a tothom que ho vulgui: enllaç

2) Demanar la compareixença dels accionistes i el conseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer, a la comissió. També volem que hi vinguin l'entitat Aigua és Vida i representants d'EFIAL, l'empresa auditora.

3) Reclamar una convocatòria del subgrup de treball relacionat amb l'aigua de la Taula Municipal sobre Canvi Climàtic, atès que diverses entitats hi són presents i considerem que tenen dret a tenir tota la informació relacionada amb aquest afer.

4) Finalment, sol·licitar una Audiència Pública oberta a la ciutadania a fi i efecte d'informar-la abastament i de forma clara i concisa sobre els continguts de l'auditoria i la situació de la companyia d'aigües que presta el servei al nostre municipi. 

No volem caure en teories de la conspiració ni veure fantasmes on no sabem si n'hi ha. Simplement pensem que la transparència és un valor i no considerem just que la ciutadania no tingui ple accés a una informació que normalment queda atrapada enmig de despatxos tancats amb pany i forrellat. 

Però més enllà d'exigir transparència, que és fonamental, hem d'encetar el camí de la municipalització del servei, i hem de fer-ho ben aviat. No podem permetre que una colla d'accionistes carronyaires es continuïn lucrant amb la nostra aigua. Durant anys i panys l'ajuntament de Girona ha matingut privatitzat (en un 80%) Aigües de Girona perquè era un negoci rendible per a accionistes i capitalistes. Ara ha arribat el moment de recuperar aquest servei i posar-lo al servei de la ciutadania. La gestió eficient, municipal, transparent, conscient, col·lectiva i participativa d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter i del conjunt d'infraestructures necessàries pel seu correcte funcionament és un repte i una necessitat d'aquests temps que ens ha tocat viure. Som-hi!