dilluns, 10 de novembre del 2014

Avui 10-N Ple de Girona a 2/4 de 8

Avui dilluns 10 de novembre a 2/4 de 8 Ple a l'ajuntament de Girona amb el següent ordre del dia. Podeu seguir-lo per internet o assistint-i directament. També podeu participar directament al Ple presentant mocions ( cal demanar-ho amb 30 dies d'antel·lació) o demanant de participar en algun dels punts de l'ordre del dia ( calen 48 hores d'antelació per a demanar-ho) Si voleu fer alguna pregunta o traslladar alguna qüestió al Ple només ens ho heu de fer saber.


CI ALCALDIA


L'alcalde comenta que vol presentar una llista de noves persones reconegudes per la ciutat. Es comentarà a la Junta de Portaveus. Esperem que no hi hagi sectarisme ni coses semblants. També vol que la cançó "Girona m'enamora" tingui un reconeixement oficial de la ciutat. Per part de la CUP no creiem que calgui oficialitzar cançons populars, és el poble qui les converteix en himnes.



CI PROMOCIÓ I OCUPACIÓ


La regidora Marta Madrenas informa d'un projecte que tenen per a l'antiga Rosaleda a la Devesa. Proposen una mena de bar restaurant gestionat per una empresa o entitat social del tercer sector per a formar a joves de 16 a 30 anys i amb especial dificultat d'inserció laboral i social.Hi ha un pressupost d'uns 150.000 euros i s'ha de trobar alguna entitat que ho vulgui gestionar. La idea és que això no generarà cap benefici.


El regidor Carles d'Urbanisme informa que hi ha converses amb els municipis de la TUC. Probablement hi haurà un Ple extraordinari més endavant.


CI CIUTADANIA 4/11/14

Es porta al Ple l'aprovació definitiva del contracte amb Girona més neta. L'empresa ha acceptat les modificacions que s'han fet.

Des de la taula de la pobresa energètica s'han fet cursos de formació per al personal municipal de les àrees de Serveis Socials i Sostenibilitat. Ara es faran destinats a les persones de les entitats com Càritas i les associacions de veïns.

Pel que fa a la tarificació social en la factura de l'aigua, l'empresa ofereix fins a un 90% de descompte en la taxa d'escombraries i sanejament, però s'està estudiant la possibilitat de fer aquesta tarificació social sobre el preu de l'aigua afegint un tram més baix que el primer que hi ha. L'empresa diu que en tot cas ho assumeixi l'Ajuntament. L'Ajuntament de Girona ja hi està disposat, però el de Salt i Sarrià no. Per això l'Ajuntament de Girona demana a l'empresa que faci dos rebuts: un pels habitants de Girona (amb aquest tram de més que subvencionaria l'Ajuntament de Girona) i un pels habitants de Salt i Sarrià. S'està estudiant.

S'estan fent uns itineraris segurs per anar a l'escola del Bosc de la Pabordia i a l'escola Annexa Joan Puigbert.

S'explica el cas de la profanació de la tomba de la mare del Vaquilla. Sembla ser que es tracta d'una revenja familiar.

S'explica que aviat serà la setmana de la prevenció de residus. El 22 de novembre es farà una jornada amb el Banc d'Aliments.

S'ha canviat la direcció del carrer Roma (a Sant Narcís) per millorar el trànsit.

S'ha posat en marxa la unitat canina de la policia municipal, sobretot pel control d'estupefaents. Hi ha un agent i un gos format i s'estan formant dos agents més.


CI SERVEIS A LES PERSONES 4/11/14

Dilluns 3 de novembre van començar els tallers d'èxit escolar dirigits a alumnes d'ESO de Santa Eugènia, Palau Montilivi, Pont Major i Barri Vell. Es fan a l'Estació Espai Jove, a l'Espai Jove Els Químics, a l'institut Narcís Xifra i al centre cívic del Barri Vell. S'atén a 124 alumnes. Al Barri Vell també s'atén alguns alumnes de cicle superior de Primària.

Es porta al Ple l'aprovació inicial del nou reglament del Consell Escolar Municipal, que passa a dir-se Consell Municipal Escolar. S'actualitza la normativa i s'inclou la participació del Moviment de Renovació Pedagògica i l'Escola d'Adults. Passa a ser considerat òrgan de participació i no només consultiu i de recomanacions com fins ara).


CI HISENDA 


S'aproven uns preus contradictoris del passeig de la Devesa. Han sorgit diversos problemes que han fet pujar el preu de l'obra un 5,50%, en total al voltant de 25.000 euros.


L'empresa TEYCO guanya l'adjudicació de les obres de la frontissa de Sta Eugènia, Les obres han de començar a primers de desembre i duraran uns 6 mesos.

Fa un temps es va aprovar la llei LRSAL (Llei 27/2013 de Racionalización de las administraciones públicas). La llei obliga a eliminar i fusionar consorcis i organismes. Girona està a varis consorcis (5) i a 3 mancomunitats. N' hi ha diversos que s'adscriuran a l'ajuntament de Girona, d'altres a la Diputació alguns a la Generalitat. Girona tindrà els consorcis de la Sopa i del Ter.

També hi el tema de l'escorxador del Gironès,que està concessionat fins al 2035. Fins ara era una Mancomunitat intermunicipal. Ara l'ajuntament de Girona no només serà el propietari del sòl sinó de l'edifici. En aquest escorxador hi ha hagut molts problemes i ens preocupa la situació dels treballadors i el benestar animal.