dimecres, 21 de gener del 2015

Cap a una Girona constituent. Crida per Girona!

Catalunya viu moments de canvi. El cicle polític que sacseja el país des de fa prop d'una dècada ha deixat empremta i malgrat les maniobres i xantatges de la dreta catalana, el procés farà el seu camí. Un procés que sens dubte té translacions a nivell municipal. Per uns la independència és només un canvi de cromos i una eina per satisfer els seus interessos. Per d'altres és l'oportunitat d'obrir un procés destituent, llençar una esmena general al règim, al sistema corrupte i esgotat que es va pactar l'any 1978.

A Girona els partits del règim han imposat el seu mandat durant més de 35 anys i han demostrat que el seu és un model pensat per les elits i les oligarquies. Un model que no posa les necessitats dels barris populars, del medi ambient i de les classes treballadores al centre de l'agenda de treball. La Girona de cartró pedra que han construït els diferents governs del règim necessita fer un canvi cap al futur.

I aquest canvi s'ha de construir dia a dia, posant maons que ens projectin al futur, des del carrer, des de les entitats, des de baix. Un canvi silenciós que es va gestant pas a pas, amb un somriure als llavis i una mà estesa als silenciats, als pobres, als que cada dia s'aixequen per tirar endavant. Un canvi que no poden fer els polítics del sistema sinó que l'hem de generar i construir col·lectivament.

La Crida per Girona que ha presentat avui la CUP és un crit a l'esperança, a la revolta, a no conformar-se amb una ciutat on es prenen les decisions lluny de la gent. La Crida per Girona és una mà estesa a les classes populars i un puny tancat a les retallades i les oligarquies, els desnonaments i els abusos laborals, un puny tancat a les desigualtats i les bases d'un procés destituent. La Crida per Girona és una crida a col·lectius, entitats, ciutadans inconformistes que volen que el nostre ajuntament sigui una estructura estratègia en el procés constituent que vol canviar-ho tot.

El municipalisme de proximitat és un terreny innovador a casa nostre, l'empoderament ciutadà que desborda els límits imposats de les lleis injustes. És una eina de maduresa democràtica que ha de ser porta d'entrada a la gent normal. Cal fer fora les oligarquies, el conservadorisme, la ineficàcia, la política de saló del nostre ajuntament. Cal que els barris, les classes populars facin un pas i contribueixin a crear aquesta nova Girona que tantes potencialitats té.

S'ha activat un web que recull informacions, agenda, propostes..., i a partir de demà dijous s'habilita un espai per proposar noms de persones que formin part del nou projecte. El procés de debat i construcció de la nova alternativa es farà de forma oberta i transparent, en codi obert. El dijous 5 de febrer la CUP fa una nova assemblea oberta al centre cultural de la Mercè a 2/4 de 8. Us hi esperem amb molta il·lusió perquè els protagonistes de la nova Girona sou vosaltres i junts hem de (re)construir la ciutat.