dimarts, 6 de gener del 2015

Visita a les instal·lacions amb energies renovables

Sempre he pensat que la política s'ha de fer a peu de carrer. Els despatxos son necessaris per a desenvolupar tasques tècniques però la política real i efectiva és més creïble a peu de carrer, entre d'altres coses perquè aquesta forma de fer política té la virtut de posar en contacte les tres peces del que jo en dic el triangle democràtic, és a dir: ciutadania, electes i tècnics.

Aquest necessari diàleg entre el ciutadà/na, els càrrecs electes i els tècnics és necessari i imprescindible per a què el contracte social tingui sentit. I per desgràcia la democràcia burocratitzada i delegacionista en què estem immersos des de l'any 1978 ha aixecat tres densos murs enmig del triangle democràtic. El polític es dedica a prometre i fer clientelisme mentre que el tècnic es tanca al despatx i se sent per sobre del bé i del mal. Mentrestant una part important de la  ciutadania es limita a queixar-se i dir que paga impostos i ho fa sense implicar-se en cap tipus d'activitat ciutadania i social. Crec que cal encetar noves formes de fer política i abordar els afers col·lectius i una manera de resoldre conflictes és penso jo potenciant el diàleg entre aquest triangle.

I conèixer les instal·lacions i equipaments que hi ha al municipi i que s'han construït amb els diners de tots és una bona manera d'acostar la realitat a la ciutadania i fer baixar als polítics i tècnics dels seus pedestals. Per això vaig proposar fa molt de temps de fer una visita a les instal·lacions d'energies renovables que hi ha al nostre municipi. N'hi ha molt poques però penso que val la pensa conèixer-les perquè son un patrimoni col·lectiu de tots els gironins i gironines.

Normalment aquest tipus de visites son restringides a electes i tècnics i a mi no em sembla bé. Per això he proposat que a través de la Taula Municipal sobre el Canvi Climàtic es vehiculi una o varies visites obertes a entitats i ciutadania. Espero que la iniciativa tiri endavant i ens trobem tot observant plaques solars, calderes de biomassa i leds.