divendres, 6 de març del 2015

Cordó sanitari contra el feixisme, aïllem el PP

Al sud d'Europa hi ha un problema greu. A banda de la crisi, les desigualtats, la corrupció, la precarietat, la degradació ambiental, l'atur... hi ha un problema enquistat que s'arrossega des de la dictadura franquista. I el problema es diu Partido Popular ( PP).

Encara no ens hem refet de la ració de demagògia i cridòria que Mariano Rajoy ha professat fa uns dies. Cridant a tort i a dret que la crisi ha alimentat nacionalismes, radicalisme i xenofòbies. Però resulta que el seu partit és el principal propagador d'aquests valors reaccionaris i inherents a la dreta espanyola.

El PP ens parla de radicalisme però resulta que son ells els qui han aprovat lleis regressives i antidemocràtiques com la reinstauració de la cadena perpètua (hàbilment manipulada). Fins i tot alguns dirigents parlen de pena de mort!. El PP ha tirat endavant també lleis d'un radicalisme extrem que l'homologa als partits reaccionaris en auge que des d'Ucraïna fins a Rússia, i passant per Grècia floreixen a Europa com bolets. Un PP que ha aprovat lleis reaccionaris que retallen les llibertats democràtiques i individuals com ara la llei mordaça o l'intent de fer una reforma de l'impost de societats per tal d'estrangular les entitats.

 La reforma laboral, l'obligació de resar a les aules, l'intent de prohibir l'avortament, il·legalitzar referèndums, perseguir judicialment càrrecs públics pel fet de defensar unes idees polítiques......son altres lleis extremistes que aquesta força política ultraconservadora ha tirat endavant. Fins i tot un dels ministres del PP, al més pur estil dels ministres franquistes, ha intentat legislar per espanyolitzar els nens catalans!

I la xenòfòbia que projecta aquest partit és de les més agressives d'Europa. Un ministre d'interior que ha decidit instal·lar ganivets a la tanca de Mellilla només se'l pot titllar de reaccionari racista despietat. I no parlem ja de les sortides de to de l'alcalde Albiol, que ha iniciat una croada personal contra persones d'altres nacionalitats. El racisme institucional que promou aquesta coalició d'interessos ratlla el delicte.

I el populisme és també una de les receptes que acostuma fer servir el PP. Des de dir que Espanya durarà 100.000 anys més com a unitat immutable fins a afirmar sense rubor que la crisi s'ha acabat i que ells ho han solucionat tot o repetir com lloros que es crearan centenars de milers de llocs de treball nou. Un nou exemple de populisme que s'utilitza amb fins electorals i que concep a la ciutadania com a simples espectadors sense criteri. Molt lamentable!

Una manera de fer reaccionaria que és coronada per la corrupció sistematitzada que impera al partit. Gurtel, Barcenas...son els últims episodis que esquitxen aquest partit que funciona com un clan mafiós i que situa Espanya com un dels països de més tradició corrupta de tot Europa.

Davant d'aquest escenari cal imitar l'exemple d'altres democràcies i dibuixar un cordó sanitari que ailli els xenòfobs, racistes, corruptes, reaccionaris i enemics de la convivència. I el millor i més factible a curt termini  cordó sanitari que podem fer contra aquest partit d'interessos és la independència perquè trencarà amb el sistema institucional de la monarquia espanyola.