dimecres, 18 de març del 2015

Per un nou model ambiental, vine a dir-hi la teva!


La CUP ja fa setmanes que ha activat un reguitzell d'assemblees públiques per tota la ciutat. Continuem lluitant per un model alternatiu de ciutat i una bona manera de debatre i posar idees en comú és organitzant aquests punts de trobada per tot el territori. Gairebé totes les CUP que hi ha escampades per Catalunya i altres punts de la geografia dels Països Catalans fan actes similars.


A Girona hem optat per donar-li aquest format i la veritat és que funciona força bé. De moment ja s'han fet actes sobre habitatge, model econòmic, cultura, educació, jovent....i demà dijous toca parlar sobre el model ambiental. I ho farem a partir de 2/4 de 8 a l'Hotel Inform, a l'esplanada de la Copa, al cantó de la Devesa. 

Tindrem ponents de luxe com la Laia Valenzuela, l'Ivan Bustamante, en Dani Boix, en Toti Juanola i d'altres per parlar sobre residus, energia, consum, biodiversitat i territori, mobilitat, gestió del cicle de l'aigua i altres temes vinculats a la natura, el territori o la gestió dels recursos. Volem que Girona sigui capital mundial de l'ecologia i un municipi respectuós amb el medi ambient i les persones.

Per això volem debatre amb tu sobre aquests afers. Personalment penso que Girona ha d'avançar cap a un municipi amb residu mínim, cap a la utilització d'energies renovables 100%, cap a la mobilitat amb zero emissions de CO2 o cap a un municipi amb un riu Ter amb més vida i més aigua. Volem parlar de municipalització de l'aigua, de crear una Agència Local de l'Energia, de desplegar tot el Pla de Mobilitat i fer de la bicicleta l'autèntica protagonista de la mobilitat; volem parlar de l'anella verda i de la necessitat de donar suport a la pagesia per tenir un model de consum de proximitat, respectuós, saludable....volem parlar de moltes i moltes coses. Vindràs?