dissabte, 4 d’abril del 2015

Criminalitzar anarquistes , atemorir activistes i apuntalar el règim.

Fa uns dies ha culminat una nova fase de l'operació Pandora que s'ha saldat amb les detencions de dues persones a Barcelona i 11 persones més en diferents llocs de l'estat espanyol. Durant les detencions s'han detingut a unes 14 persones més per protestar contra les detencions. Un de les acusacions és que els grups anarquistes organitzats van intentar desestabilitzar la cerimonia de coronació de Felip VI.

L'onada criminalitzadora contra el moviment anarquista se salda amb detencions, empresonaments i represàlies contra un moviment que malgrat ser a la marginalitat té un prestigi històric innegable a  Catalunya. I aquesta escalada repressiva té clares connotacions exemplificants. Estendre la por i el terror contra aquells col·lectius que lluiten per canviar les coses és una estratègia que empra l'estat per a defensar els privilegis dels poderosos.

Protestar contra la monarquia, qüestionar la unitat de l'estat, combatre les desigualtats i denunciar el poder de les oligarquies i la burgesia està penalitzat per la llei. I ara ha tocat el torn als anarquistes, un altre cop. Com a independentista i persona de conviccions la meva obligació és solidaritzar-me amb els detinguts i detingudes, perquè és injusta aquesta repressió i aquesta violència desfermada contra els anarquistes.

Ser anarquista no és cap delicte, ser anarquista és una opció ideològica i una forma de vida amb la qual es pot no estar d'acord, però no és de rebut que la repressió i la persecució ideològica hagi de ser la resposta estructural d'un estat que no para de protegir i emparar als poderosos.