divendres, 17 d’abril del 2015

Enamorat de l'Alta Garrotxa

Resultat d'imatges de Alta garrotxa Sempre he dit que les comarques gironines son un dels territoris més fascinants que he conegut mai. He voltat una mica pel món i he rellegit literatura de viatges i d'altres disciplines similars i és evident que el món és un espai de sorpreses i meravelles que deixen parat a qui té la sort de poder-les admirar. Però les nostres comarques gironines son un tros de món molt afortunat. Pirineu, pre-Pirineu, serralada transversal, serralada pre-litoral, serralada litorial, plana empordanesa, plana selvatana, el Ter, el Fluvià....
Els Aiguamolls de l'Empordà, de Pals i de Sils, l'Albera, el Cap de Creus, Rocacorba, Puigsacalm, les Gavarres i l'Ardenya o el Massís de les Cadiretes, les muntanyes de Begur, la platja de Castell....un territori esquitxat d'un mosaic divers, aspre.


Resultat d'imatges de Alta garrotxa Terra de vents i herba salvatge que cantaven els Sangtraït a cop de bateria i guitarra rockera. La llista d'indrets és inacabable però a mi hi ha un racó que em té el cor robat. L'Alta Garrotxa embaladeix a qualsevol que s'hi acosti. L'espectacle majestuós de les cingleres i espadats i aquest paisatge rocós i esquitxat de verd deixa esmaperdut i embadalit al més incrèdul dels urbanites que s'hi acosti. Resultat d'imatges de Alta garrotxa

Per raons que no venen el cas ja fa massa temps que no m'acosto a deixar-me seduir pels penya-segats i engorjats d'aquesta terra salvatge i aspre que és l'Alta Garrotxa i que acull una biodiversitat magnífica. Els roures de la vall de l'Hortmoier, Guitarriu, Sant Aniol, la vall del Bac, el Ferran...son alguns dels indrets d'aquest territori sorprenent i amagat de les nostres comarques nord-orientals.

Al web del Consorci de l'Alta Garrotxa hi trobareu molta informació i podreu descobrir un territori que va des de l'Alt empordà fins a la comarca del Ripollès passant per la Garrotxa.