dissabte, 1 d’agost del 2015

La força del municipalisme en l'actual cruïlla plebiscitària i constituent

La CUP com a organització té dècades de història i es va forjar en la base dels municipis i el municipalisme. L'esquerra independentista va tenir molt clar que calia fer una aposta estratègica i a llarg termini pel territori i els municipis i per això durant molts anys i de forma discreta i perseverant la Unitat Popular s'ha anat desplegant arreu del territori català; amb més força al principat però paulatinament el projecte s'està estenent a tot l'àmbit nacional.

El municipi és la peça territorial més propera a la ciutadania i els ajuntaments son la institució més propera i accessible. Aquest model té enormes potencialitats i malgrat les limitacions pressupostaries i legislatives val la pena seguir lluitant des dels municipis per la justicia social, l'equilibri territorial, la cohesió social i el medi ambient.

El municipalisme té moltes coses a aportar i en aquest moment històric que vivim no tinc cap dubte que els ajuntaments seran decisius en el moment clau i assenyalat de la història. La república catalana es va declarar des dels ajuntaments i estic convençut que ara passarà el mateix. Som en una cruïlla històrica i la força dels municipis seran la punta de llança de la naixent República Catalana que entre tots hem de construir des de baix.