dimarts, 24 de febrer del 2009

Em preocupa Girona, em preocupa que hi hàgi gent passant-les magres

"Càritas va atendre el 2008 un 80% més de gironins que no arribaven a final de mes"

Amb aquest titular obria avui el Diari de Girona l'edició d'avui, 24 de febrer. I el titular no pot ser més explícit. Les dades són francament preocupants, si al gener ja superàvem a la ciutat el nombre de 5000 aturats ara cal afegir-n'hi centenars més, això sense comptar autònoms i petits empresàris que han tancat i han perdut el seu lloc de treball.

Amb aquest escenàri caldria el·laborar un mapa de pobresa de la ciutat i començar a activar dispositius d'emergència. Necessitem eines eficients de detecció de situacions i casos crítics i elements com ara mapes temàtics i un observatòri de la crisi ho seríen. La magnitud de la situació fa que augmentin les necessitats i per això cal reforçar els serveis socials i potenciar les polítiques socials actives.

En aquest sentit cal emplaçar a l'equip de govern de l'Ajuntament a activar de forma urgent un Pla de Xoc anti-crisi i començar a treballar des d'ara mateix en la lluita contra les creixents desigualtats que hi ha a la ciutat. I cal també apel·lar a la solidaritat ciutadana i a recuperar xarxes d'ajuda mútua que reforcin el sentiment comunitàri i que contribueixin a minimitzar a la ciutat els efectes d'aquesta crisi galopant.