diumenge, 20 de setembre del 2009

Poble 1-Autoritarisme 0




Ha guanyat el poble, ha estat una victòria neta, treballada, dura, però al final s'ha imposat la justícia i els promotors del famós pavelló esportiu ja no el podran encabir així com així a la nostra estimada Devesa.

Fa pocs dies hem sabut que la Comissió de Patrimoni dels Serveis Territorials de Cultura ha desestimat el projecte presentat per l'Equip de govern de l'Ajuntament de Girona, i que pretenia construir un pavelló esportiu de grans dimensions al bell mig d'un dels parcs urbans més importants d'Europa. Un parc urbà i natural que té unes potencialitats enormes però que incomprensiblement l'administració responsable manté en unes condicions d'abandó deplorables.

Tot aquest afer no ha fet més que evidenciar el grau de cofoïsme i allunyament en que està instal·lat l'equip de govern de la ciutat de Girona. El projecte de pavelló esportiu ha estat impulsat bàsicament pel PSC i liderat pel regidor d'Urbanisme Joan Pluma, i ha obviat les demandes de tot un barri. L'Associació de Veïns del Barri de la Devesa-Güell s'ha oposat des del principi al projecte, atès que la Devesa no necessita més sobrecàrrega d'equipaments sinó que necessita més atenció i inversions. Evidentment que el barri necessita equipaments, i no només esportius, però és de calaix que cal buscar emplaçaments alternatius i/o aprofitar instal·lacions fins ara infrautilitzades ( cas del pavelló de Fontajau).

Malgrat que l'Equip de Govern impulsés un procés participatiu (bàsicament teledirigit) no ha estat prou valent com per consultar la ciutadania a través d'un referèndum i aquí ERC s'ha dedicat a fer seguidisme d'un PSC atrinxerat en l'arribisme i el poder. La cúpula d'ERC a Girona haurà de passar comptes davant de bona part dels seus votants, que astorats han vist com un partit que havia fet bandera de la participació s'ha negat a impulsar un referèndum sobre la conveniència de construir un pavelló esportiu a la Devesa de Girona. Galdós també ha estat el paper d'IC-V, que malgrat oposar-se a la construcció del pavelló a la Devesa, s'ha mantingut en l'ambiguïtat en la resposta política, ambigüitat que li ha permès continuar al govern municipal sense més problema que alguna estridència política ocasional.

Ara però és moment d'alegria, l'esforç de moltes persones en defensa de la Devesa no ha estat en va, i per primera vegada en molt de temps el poble ha guanyat netament. A Girona hem perdut batalles però mai hem deixat de lluitar, i en aquests moments, i gràcies a la determinació dels integrants de l'Associació de Veïns del Barri de la Devesa-Güell, tots els gironins i gironines que ens estimem la Devesa tenim motius per estar feliços.

Caldrà però esperar a veure quin serà ara el proper moviment de l'Equip de Govern, que estic convençut que no podrà obviar aquest toc d'atenció de la Comissió de Patrimoni i no tindrà més remei que escoltar les demandes ciutadanes.