dimecres, 12 de gener del 2011

L'augment del 10% del rebut de la llum és indecent!

Fa uns dies sentia el ministre socialista i espanyol d'Indústria Miguel Sebastian com feia una broma de mal gust al conjunt de la ciutadania que és usuària d'electricitat. Ens deia que l'augment del 10% és un increment equiparable al cost d'un cafè. Realment patètic i vomitiu!

És realment vergonyós l'augment de les tarifes elèctriques pel 2011. És immoral  que en l'actual context de  crisi,  les mateixes companyies elèctriques  (FECSA i IBERDROLA)  que van obtenir el 2009 uns beneficis nets de 6.254 milions d'euros i que el 2010 en el primer trimestre ja arribaven als 4.216 milions d'euros ara decideixin encarir el rebut de la llum als usuaris un 10%. Tot plegat amb el vist-i-plau de l'Administració espanyola i el silenci còmplice del nou Govern de la Generalitat de Catalunya. És una absoluta vergonya que mentre es demana  austeritat per a tothom (la renda per capita ha baixat un 5%) aquestes grans empreses continuïn lucrant-se..

És inacceptable que els serveis bàsics, els serveis indispensables per a la població (aigua, gas, electricitat...) augmentin molt per damunt del cost de la vida i provoquin que una gran part de la població catalana no pugui tenir una vida digna. Recordem el cas dels pobres energètics, bàsicament pensionistes i gent gran que no pot utilitzar la calefacció perquè no la pot costejar. 

On són els polítics que han de defensar els interessos de la ciutadania? Per què no foten un cop de puny a la taula i planten cara als poderosos? L'increment de preus d'aquests serveis bàsics (veurem què passa en un futur amb els productes alimentaris perquè les matèries primeres estan augmentat  de preu), especialment la tarifa elèctrica, pot generar situacions de pobresa, i sobretot pot contribuir a accentuar encara més la polarització social al nostre país. I això és camp adobat per a revoltes, que és el que necessitem en aquests moments. O plantem cara als abusos o se'ns pixaran a sobre amb total impunitat.

1 comentari:

Ruben ha dit...

Amb assessors i sous com aquests:
http://www.elpais.com/articulo/economia/Aznar/ficha/Endesa/asesor/externo/Latinoamerica/elpepueco/20110111elpepueco_5/Tes

I amb previsions de creixement en època de crisi econòmica i de valors:
http://www.elpais.com/articulo/primer/plano/sera/2011/empresas/elpepueconeg/20110102elpneglse_2/Tes

Són uns indecents!