dilluns, 18 d’abril del 2011

Indignació ciutadana: retallades socials i augment desproporcionat de sous


L'ofensiva desmesurada iniciada pel govern Mas per desmantellar l'estat de benestar (retallades en sanitat i educació, supressió de l'impost de successions, baixada de l'IRPF a les rendes més altes...) està generant un malestar social sense precedents a Catalunya en l'actual etapa "democràtica".

Amb l'excusa de complir amb els requisits de reducció de dèficit públic (directrius imposades per la UE) l'Estat i la Generalitat estant duent a terme un pla quirúrgic per reduir despeses, i s'estan abonant a retallar i suprimir serveis públics a tort i a dret. Un pla de mesures de reajustament molt dur, que malda per escapçar definitivament l'estat de benestar i reduir-lo a la mínima expressió. Les excuses ja les sabem: "ens cal estimular el creixement econòmic", "hem de potenciar les exportacions", o "hem de reduir despeses innecessàries". La mateixa cantarella de sempre, vaja!: res de nou.

Aquesta ofensiva neoliberal comandada pels convergents portarà conseqüències negatives per a la cohesió social del poble català. Ens estem abocant precipitadament a un país dual, amb una majoria empobrida i unes elits privilegiades i enriquides.

I enmig de tot aquest terrabastall social, una noticia bomba passa més o menys desapercebuda: el mateix govern que impulsa les retallades perpetra una broma de mal gust, d'aquelles d'humor negre i àcid a l'estil Torrente: augment desproporcionat de sous a càrrecs públics! N'hi ha per llogar-hi cadires.