dimecres, 31 d’agost del 2011

Passejant barri a barri: obres al carrer Migdia i rodalies

Fa setmanes que es van iniciar les obres per reurbanitzar i millorar el carrer Migdia en alguns trams, així com el carrer Ultònia. M'hi he passejat varies vegades, i he observat les obres des de diferents angles. Avui, dimecres 31 d'agost, he parlat amb operaris, he observat de ben a prop les restes de la muralla que s'han descobert i he estat analitzant sobre el terreny l'impacte que aquestes obres tenen sobre el comerç local del barri.

Definitivament cal reconèixer la complexitat d'aquestes obres, perquè els imprevistos que han sorgit un cop iniciades han endarrerit els terminis d'execució i sobretot agreujat les molèsties a veïns i comerciants.

Les restes de la muralla trobades al cantó del Mercat Municipal i la línia d'oli que s'ha trobat al carrer Migdia han estat entrebancs que han alentit el ritme de les obres, uns entrebancs que afegeixen més pressió a veïns i comerç local.

Parlant amb veïns, comerciants i treballadors he arribat a la conclusió que les coses no s'estan fent malament. Realment hi ha una bona dosi de paciència per part d'uns i d'eficàcia per part d'uns altres. Els operaris estan fent bé la seva feina i crec que en aquest sentit no es pot demanar més. Les conseqüències negatives pel comerç local hi són, és innegable, i els perjudicis econòmics per ells són difícils de compensar.

Per això penso que en tot aquest afer hi ha una eina clau per avançar: transparència. El proper dia 2 de setembre l'equip de govern ha convocat una reunió oberta a les 12 del migida a l'aula gastronòmica del Mercat del LLeó. Crec que és necessari assistir-hi i discutir sobre els ritmes i terminis de les obres.