dissabte, 18 de febrer del 2012

Cap de setmana festiu i reivindicatiu

Després de l'onada de fred siberiana que tant va fer baixar els termòmetres i que tants refredats ha deixat al seu pas, aquest cap de setmana assolellat s'ha convertit en un esclat de gresca i compromís. Ahir divendres el Centre Social Okupat Kan Kolmo del carrer del Carme va organitzar actes en motiu del seu tercer aniversari; vaig tenir l'oportunitat de degustar uns excel·lents productes artesanals d'una gran qualitat: molt recomenable!

Posteriorment, a les 8 del vespre hi havia concentració a la plaça del Vi, contra les retallades i per l'absolució de 6 persones sobre les quals pesen penes molt dures. Un acte que va ser secundat per més de 100 persones. I unes hores més tard, al bar la Via de Pedret, va esclatar-hi una eclosió de rock i punk, cru i contundent, de la mà de la banda incombustible La Tosca Brava, una actuació en viu que em vaig perdre, mal que em pesi!

Avui dissabte, l'Associació de Comerciants del Mercat del LLeó ha organitzat un carnestoltes i una festa en viu, al bell mig de la plaça Salvador Espriu. Una jornada festiva que ha inundat la plaça i el mercat de festa, disbauxa i bon rotllo. Amb la canalla ens ho hem passat d'allò més bé! A la tarda hi haurà carnestoltes amb percussió al barri de Vista Alegre, i posteriorment hi haurà una cercavila reivindicativa en favor dels espais ocupats. Al llarg de la tarda en d'altres barris també hi haurà carnestoltes i festa.

I demà, a les 12 del migdia, a la plaça Independència començarà la marxa reivindicativa contra la reforma laboral. Una convactòria que té els suport de múltiples organitzacions sindicals, socials i polítiques. La COS (Coordinadora Obrera Sindical), sindicat de l'esquerra independentista, i la CUP, fan una crida a la mobilització i al rebuig explícit i contundent a aquesta reforma laboral feta a mida de les patronals radicals. Més tard, cap a la un hi haurà una calçotada popular al barri de Sant Narcís. Un cap de setmana rodó, festiu i reivindicatiu. Gresca i compromís a dojo; un cap de setmana per a l'optimisme!