divendres, 30 de novembre del 2012

Milers de gràcies!

No sóc persona de grans valoracions i admeto que no m'agraden les nits electorals ni les valoracions posteriors. Enguany el canal de televisió local TVGirona em va convidar la nit electoral a fer unes valoracions en directe, i allà mateix vaig etzibar que potser la gent n'està tipa de que sempre surtin "els polítics" i que tots diguin que han guanyat.

Per tant, que quedi clar: la CUP no ha guanyat les eleccions. Però és evident que aquest país ha donat una empenta impressionant al projecte de la Unitat Popular, i que els resultats ens confirmen que el projecte és ben viu i ple de vitalitat. Tenim corda per continuar endavant.

En Lluc Salellas ha fet un escrit carregat d'emoció i reflexió, analitza dades i entona autocrítiques, una actitud molt saludable que confirma la seva gran vàlua personal i militant. En Lluc és algú a qui aprecio molt com a militant, perquè la seva joventut i entusiasme s'afegeix a la seva formació i preparació, capacitat de lluita... També puc dir el mateix de la resta de companys i companyes que ens acompanyaven a la llista: en Toni Rico, la Neus Masferrer, en Ramon Muñoz, la Irene Palol, i tanta i tanta gent fantàstica, lluitadora, treballadora, generosa...

És gràcies a gent com ells i elles que el projecte de la Unitat Popular suma complicitats i creix fermament pas a pas. L'experiència d'aquestes darreres setmanes ha estat molt positiva perquè ha traçat una ruta de futur que entronca amb la trajectòria lenta però continuada de la CUP. Que a les comarques gironines gairebé 15.000 persones hagin donat el seu suport, i més de 100.000 han catapultat en David, la Georgina i en Quim a un Parlament que hauria d'estar al servei del poble i no de la dictadura financera.

El país ha parlat i avui el Parlament és un reflex de la complexitat, pluralitat i diversitat que hi ha en aquest tros dels Països Catalans. L'eix nacional s'ha manifestat amb força i l'eix social ha aflorat i s'ha reforçat; la dura i salvatge política de retallades ha tingut conseqüències electorals i el discurs independentista i anticapitalista que assumeix la CUP (fins on faci falta, que quedi clar) ha comptat amb el suport de milers i milers de catalans i catalanes que volen decidir el seu futur, nacionalment i socialment.  Ni els estats espanyol i francès ni els mercats han de decidir res per sobre de les classes populars catalanes. Ara tenim una nova eina al servei de l'emancipació nacional i social: plegats, plegades, l'esmolarem!