divendres, 21 de desembre del 2012

Contra l'estratègia de l'amenaça i la por

Fa dos dies vam saber que l'Ajuntament de Celrà havia estat denunciat per part de la delegació del govern espanyol a Catalunya per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Ahir al matí en Dani Cornellà, alcalde de Celrà i company de la CUP, m'explicava la quantitat de trucades i suports que havia rebut en poques hores, de dins i de fora del poble. Ahir al vespre vam saber, també, que el col·lectiu ultraespanyolista Manos Limpias havia denunciat l'alcalde de Girona, i per extensió tota la institució municipal, pel mateix motiu. Des d'aquí faig palès el meu suport a en Carles Puigdemont i li demano que no s'arronsi.

Tot plegat són mostres que anem pel bon camí. Noten l'avenç del procés cap a la independència del poble català, i a la desesperada s'aboquen a l'estratègia de la por i l'amenaça. Però no ens en fan, de por. Ahir vaig sentir en Dani Cornellà que declarar-se municipi lliure, no tenir hissada la bandera espanyola o que el 12 d'octubre sigui un dia feiner a Celrà “són mesures i pràctiques que exercim amb naturalitat, perquè responen al sentir majoritari del plenari i de la gent del poble, i no les deixarem de fer perquè ens ho digui cap jutge o llei espanyola”.

Aquesta és l'actitud que ens cal. Perquè de casos com aquests n'hi haurà molts, a partir d'ara. Cal que estiguem preparats i que siguem conscients que necessitarem dosis de valentia política i també personal considerables. Que de vegades ens caldrà desobeir sentències i lleis injustes. I tot això no ho farem si no és a través d'un moviment popular fort. La mobilització al carrer i el suport de la gent serà imprescindible en aquest procés. Caldran més manifestacions com la de l'Onze de Setembre, més mobilitzacions com les que hem vist aquests dies contra el ministre Wert. Vénen temps de lluita i haurem d'estar a l'alçada del moment històric que vivim!