dimarts, 12 de febrer del 2013

El PP a Girona no es desmarca dels règims dictatorials

Ahir el ple de l'Ajuntament de Girona va votar un punt de l'ordre del dia per deixar sense efecte un acord que datava de l'any 1926 i que atorgava el títol de fill adoptiu a dos personatges menyspreables: el dictador Miguel Primo de Rivera i el militar colpista Emilio Barrera. Una rèmora del passat que sens dubte embrutava el nom de la nostra ciutat i una taca que calia esborrar per part del consistori gironí.

En una inexplicable intervenció, la portaveu del PP va decidir abstenir-se i no va votar a favor d'eliminar aquesta rèmora del passat. Els arguments demagògics i les explicacions incomprensibles van ser l'excusa per justificar allò injustificable. No és la primera vegada que aquest grup polític hereu dels franquistes s'absté en votacions similars. L'any 2006 també ho va fer quan es va retirar el títol d'alcalde honorari i perpetu de la ciutat al dictador Francisco Franco.

Ahir el PP va tornar a manifestar les seves incomoditats quan es tracta de desmarcar-se de règims dictatorials. Un vici que no aconsegueix superar. La democràcia espanyola va néixer coixa, sense haver culminat un procés de ruptura amb la dictadura franquista (cosa inèdita a les democràcies avançades) i el PP és fill  d'aquesta dinàmica pervesa i antidemocràtica.