dissabte, 23 de març del 2013

L'ocupació és el camí

La recent ocupació que la PAH Girona, amb el suport de col·lectius de Girona i Salt, ha dut a terme les darreres hores, ens omple d'esperança. Una gran acció consistent en ocupar un edifici buit propietat d'una banc i llaurar terra i convertir-la en horts urbans.



Una gran iniciativa que ens indica un viarany pel qual transitar en els propers mesos i anys. El drama dels desnonaments ha desfermat una resposta ciutadana sense precedents en la història recent i la solidaritat s'ha estès i ha cristal·litzat en la formació d'un moviment que lluita contra els abusos de la banca i la indiferència i passivitat de les institucions polítiques.

L'acció que el divendres vam protagonitzar més de dues centes persones s'ha convertit en un crit d'esperança, en un cant a la vida i l'organització popular. És d'agrair el paper que han tingut col·lectius com Al Carrer i com l'Ateneu Naturalista, que han posat tot el seu suport, experiència i logística a fer que aquest engrescador projecte popular culminés amb èxit i garanties.

Nous reptes es dibuixen a l'horitzó, però ara cal aturar-se en aquest moment i gaudir-lo perquè s'ha escrit una nova pàgina de la història, i és en majúscules. Felicitats PAH!!. Totes i tots som PAH!!!