dissabte, 13 d’abril del 2013

Accident a la Rambla Xavier Cugat

La Rambla Xavier Cugat és una artèria vial que enllaça els barris de l'esquerra del Ter i que a través dels ponts de la Barca i de França connecta amb el centre de la ciutat i amb vies generals. És una rambla arbrada que a priori exerceix la funció de carrer dinamitzador del comerç, així com de passeig.

Però la realitat és una altra i ja fa anys que la rambla no és res més que una via de pas. Un carrer hostil i amb un trànsit agressiu, sorollós, i molt perillós. La recent obertura de l'accés oest a l'AP-7 no ha fet més que agreujar aquest rol atès que l'increment de vehicles comença a notar-se. I els límits de velocitat se superen amb escreix, alhora que augmenta la sensació d'inseguretat.

Fa pocs dies un infant de 3 anys va ser atropellat en un dels perillosos passos de vianants que travessen la rambla. Els cotxes van embalats i pensant-se que estan en una carretera o autopista, no miren prim i tenen el veïnat preocupat i espantat. Personalment sóc usuari d'aquest carrer i començo a plantejar-me la possibilitat de fugir d'aquesta zona perquè s'està transformant cada cop més en un espai hostil i perillós, contaminat, sorollós i poc amable.

Solucions segur que n'hi ha, però no seran fàcils d'aplicar en un ciutat en la qual l'ús del vehicle privat, amb conducció agressiva inclosa, és una constant diària.