divendres, 5 d’abril del 2013

Girona republicana!

Des de la darrera restauració borbònica mai fins ara la monarquia havia estat tan qüestionada. Diferents episodis de corrupció, l'anacronisme d'aquesta institució, la manifesta inutilitat del seu rol en la societat del segle XXI..., han estat ingredients que d'una forma creixent han anat qüestionant la utilitat de tenir reis i reines cobrant sous milionaris i ocupant palaus de luxe.

A hores d'ara la monarquia borbònica té poques sortides. La sortida que reclama l'esquerra independentista i la CUP és ben clara: els borbons han de demanar perdó, dissoldre la monarquia i retornar allò que han robat. Així de clar i així de cru.

Som independentistes, som republicans i som anticapitalistes. Ens sentim plenament identificats amb les classes populars i amb les persones i famílies que estan patint, que són desnonades, que no arriben a final de mes i que tant han de patir per tirar endavant. Considerem inacceptable que mentre el nostre poble viu moments tant durs per culpa d'aquesta crisi capitalista, una colla de reis, prínceps, infantes (els garrins es reprodueixen a una velocitat increïble)  pervertits i corruptes, visquin vides de luxes inconfessables i excessos de tot tipus.

A Girona portarem una moció al proper Ple per tornar a qüestionar el paper de la Fundació Príncep de Girona i per no reconèixer el títol de Príncep de Girona al borbó. Estem en vigílies del 14 d'abril, dia de commemoració de la República Catalana i esperem que aquell dia Girona oblidi per sempre el títol de Príncep de Girona i s'organitzin actes arreu de la ciutat per a commemorar els valors republicans. Visca Catalunya lliure, i visca la República!