diumenge, 2 de juny del 2013

1-2 de juny a Girona, esclat de vida

Aquest cap de setmana ha estat un dels més intensos que s'han viscut a la nostra ciutat. Després d'unes setmanes de pluja i fred i amb l'arribada del bon temps, l'activitat s'ha disparat als carrers de la ciutat i hem pogut gaudir d'un cap de setmana ple de vida, comerç, festa, alegria i esbarjo.

Hi ha hagut de tot, des de la viva i fantàstica Festa Major del barri de Sant Narcís, amb sopar, música, ball, jocs infantils, gresca... fins a activitats esportives a les ribes del Ter, on hi han passat més de 3000 persones.

La Rambla, la plaça Independència, la plaça Catalunya, el carrer de Santa Clara..., han estat l'escenari natural d'una Fira al carrer, d'una Fira de Vins, amb tastets de vi de l'Empordà i delícies gastronòmiques. Música, animació infantil, cercaviles... La ciutat està preciosa de tanta activitat i gent pels carrers. S'ha respirat alegria i disbauxa, que tan bé van en aquests temps de crisi i penúries. Avui diumenge més de 200 cavalls i carruatges han desfilat per la ciutat en honor a Sant Antoni Abad, una festa que ret homenatge als animals. Tot plegat fantàstic. Des d'aquestes ratlles vull felicitar a la regidora de Promoció i Ocupació de la ciutat (Marta Madrenas) i tot l'equip de l'àrea, per aquest intens i joiós cap de setmana, com també a les entitats de la ciutat i tothom qui ho ha fet possible. Em consta que hi ha hagut queixes de veïns per tant d'enrenou, però sóc dels que pensa que una ciutat viva, dinàmica i mediterrània com Girona ha de conviure amb aquestes expressions populars tant arrelades. Junts fem ciutat!