dijous, 7 de novembre del 2013

Sant Daniel, la vall i el poble més a prop de Girona

El camí que discorre paral·lel al riu Galligants des de les cases del Barri Vell fins a la plaça de la Sardana de Sant Daniel està sent habilitat i restaurat. Els treballs ja han començat i es preveu que abans de finalitzar el 2013 ja estiguin acabats, amb la qual cosa l'accés a aquest paradís que és Sant Daniel serà més segur, agradable i funcional, tant pels habitants del poble i la vall com pels gironins i visitants que sovint hi anem a estirar les cames.

Aquesta és una vella reivindicació que per fi es transforma en realitat, tot i que de forma pausada. L'accés a la zona sempre ha estat complexa atesa l'estretor de l'espai i de l'actual carrer que hi arriba. En alguns punts del traçat del carrer hi ha perill ja que la vorera, extremadament estreta, no dóna per més i això genera conflictes amb els cotxes que hi circulen. Més d'un ensurt hi ha hagut!

Sempre he pensat que la vall i el poble de Sant Daniel són un paradís i que no ha estat ben tractat per l'administració. Primer es van carregar part de l'encant de l'espai amb la ditxosa variant de l'N-II, i després hi ha hagut un abandonament exagerat que s'ha traduït en un deteriorament de les instal·lacions i accessos. Sant Daniel és un poble on hi viu gent i a l'hora és un indret natural i rural amb molt d'encant pel conjunt de gironins i gironines que hi anem a passejar i respirar aire pur. Compaginar aquests dos usos no està exempt de petits conflictes. Per això aquest nou accés permetrà gestionar millor el flux de visitants.