dijous, 6 de febrer del 2014

Informacions sobre el ple municipal del 10 de febrer

Com cada segon dilluns de mes, hi ha convocada a Girona una sessió del ple municipal, que podreu seguir en directe o través d'internet a partir de les 19h. A continuació trobareu un resum de la informació que s'ha donat a les diferents comissions informatives i a la junta de portaveus. A partir d'aquesta tarda ja podreu consultar l'ordre del dia del ple a la pàgina http://www.girona.cat/ca/ple


Comissió Informativa d'Alcaldia

Primer de tot, l'Alcalde diu que tornarà a portar al Ple l'adquisició de la col·lecció del crític d'art Santos Torroella, valorada en 3,9 milions d'euros. Encara no és clar si s'aprovarà l'operació, perquè hi ha diversos grups i regidors que encara no han decidit el seu posicionament.

D'altra banda, es presenta una pàgina web sobre els llocs de Girona que van tenir significació durant la Guerra Civil, en motiu del 75è aniversari de l'ocupació franquista de Girona. Hi ha simulacions molt interessants i gràfiques.

Comissió Informativa de Promoció i Ocupació

El regidor d'urbanisme i un tècnic municipal presenten el projecte de presentar candidatura del projecte NAUR'ACC a la convocatòria del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya, França, Andorra. Es vol presentar un projecte per fomentar el turisme sostenible i accessible a col·lectius amb mobilitat reduïda. La idea és fer un itinerari adaptat i fer-ho amb el finançament europeu provinent d'aquest projecte.

D'altra banda, s'ha d'aprovar inicialment al Ple de l'Ajuntament la modificació d'una figura urbanística al carrer Guilleries. És un tema complex perquè hi ha una sentència judicial (antic mercat de Santa Eugènia).

Comissió Informativa de Ciutadania

S'acorda que al Ple hi anirà l'augment de la tarifa dels taxis i l'allargament de la concessió dels serveis funeraris a l'empresa Mémora. La concessió s'allarga tres anys. 

Comissió Informativa d'Hisenda i Gestió Municipal

D'una banda, s'informa al ministre espanyol d'Hisenda de la situació econòmica de l'ajuntament, d'acord amb la nova llei.

Es porta al ple una nova ampliació de les hores de neteja d'Eulen i la neteja d'alguns edificis no prevista. S'informa que s'haurà d'ampliar properament el contracte perquè s’ha superat el marge del 10% que preveu el contracte per a casos especials. S’està fent la llista dels edificis que s’hi haurien d’incloure.

Es presenta un informe negatiu de l'interventor sobre el pagament de la paga extra meritada. La secretària n'ha fet un de favorable i són dos punts de vista tècnics diferents. Caldrà aclarir-ho.

Es portarà a licitació servei d’ajuda a domicili per a persones discapacitades. Ha finalitzat la contractació que hi havia i ara se’n farà una altra per un període de 2 anys prorrogables a 1 + 1. En total, 4 anys. Valor: 4.385.000 euros per tots 4 anys.

Es fa la convocatòria de tres places de caporal. 1 és d’oferta i les altres dues són per cobrir les vacants dels que han promocionat a sergent. Més endavant vindrà la convocatòria per cobrir les places d’agents que aquestes promocions deixaran lliures

Comissió Informativa de Serveis a les Persones

S'informa que s'estan preparant les bases per la convocatòria del programa de vacances (casals d'estiu). Tot just han fet reunió amb entitats. Començaran a treballar-hi i aprovaran les bases per Junta de Govern.

S'informa que l'ajuntament donarà beques de menjador també a alumnes de les escoles concertades seguint mateix procediment que amb les públiques.

S'informa que es canvia la temporalització de l'elecció dels representants del Consell escolar de les escoles bressol a petició dels pares i mares: es passa d'escollir-los cada any a escollir-los cada dos anys.

D'altra banda, dissabte s'inaugura la Unitat de control operativa (càmeres de videovigilància) al camp del Girona CF. Serà un circuït tancat controlat pels Mossos. És necessari per complir normativa de la Lliga professional. Ho ha pagat l'Ajuntament pq és el propietari del camp i així ho diu la normativa. Ha costat 250.000 euros. Han fet un conveni amb la Lliga professional, que és qui l'ha d'homologar i fer-ne el manteniment.

Junta de Portaveus

Es repassen les quatre mocions que es debatran al ple. La de la CUP fa referència al projecte de l'Anella dels Barris, un itinerari que hauria d'enllaçar els diferents barris de la ciutat per tal de divulgar el patrimoni històric, cultural, natural, associatiu, etc. dels barris, i també per trencar la lògica radial de l'actual model.

La CUP també dóna suport a una moció conjunta perquè l'ajuntament cedeixi les dades del padró si la Generalitat ho requereix per organitzar la consulta del 9N.

També es debat la possibilitat d'emetre un posicionament contra la darrera sentència contra la immersió lingüística dictada pel TSJC. S'acorda que es parlarà amb Som Escola i en funció d'això es decidirà quina acció institucional s'emprèn.