diumenge, 16 de març del 2014

Preguntes de la CUP al ple del març

El torn de precs i preguntes del Ple de l'ajuntament és l'espai que més connexió estableix amb la ciutadania perquè és una de les oportunitats que tenen els ciutadans i ciutadanes de fer arribar les seves queixes directament a l'òrgan de representació popular que és el Ple. La mala notícia és que de moment som les regidores i regidors els únics qui podem traslladar qüestions al govern.

Tanmateix, és injust que el torn de precs i preguntes sigui al final de cada Ple, perquè acaba sent a altes hores de la matinada, quan tothom té ganes de marxar i quasi ni queda públic ni mitjans de comunicació. En tot cas, en el darrer ple aquestes van ser els precs i preguntes de la CUP:

- Poda dels arbres de Sant Narcís: en Jordi Fàbrega respon que ja s'està fent correctament, que l'època de les podes ja no es porta avui dia, i que si hi ha algun problema que la gent ho digui i llestos.

- Termini d'execució del projecte de la llosa (Parc Central) i si hi ha recursos econòmics per fer-ho: en Carles Ribas diu que no depèn de l'Ajuntament, i que espera que a l'estiu, tal i com va dir en Rafa Rodríguez, tot estigui acabat.

- Entorns de la fàbrica Nestlé plens de porqueria i brossa: en Jordi Fàbrega diu que han fet gestions, però de moment però el tema continua igual.

- Taula de la Pobresa Energètica, quan es convocarà: respon l'Eduard Berloso i diu que es tindrà en compte.

- Frontissa de Santa Eugènia, quan s'arreglarà: respon en Carles Ribas i diu que hi ha un ICO de 2ME i un projecte gairebé enllestit.

- Desgavell de cotxes a la Devesa: respon en Joan Alcalà, diu que són conscients del problema i que hi estan treballant.

- Expedients d'obres per la via del negociat sense publicitat i si es podran consultar des de la ciutadania: respon l'alcalde i diu que es tindrà en compte de cares al futur.

- Ple extraordinari de Sant Narcís i quan es farà (la pregunta també la fa en Joan Olòriz): respon l'alcalde i diu que ho tenen en compte.

- Biblioteques de barri i ampliació d'horaris: no hi ha resposta.


També vam intervenir en el punt sobre els decrets:

- Pregunta sobre els 21000€ destinats a fer l'avantprojecte de la rehabilitació de la Casa Pastors. S'han tret d'una partida anomenada Activitats Culturals i no estava previst. L'equip de govern accelera els plans per fer el seu museu d'art contemporani i treu diners de sota les pedres per aconseguir-ho. L'alcalde respon que per ell és lògic fer aquesta despesa.

- Sobre la liquidació del pressupost, que es fa per decret i sense cap debat, reclamem una audiència pública. L'alcalde respon que al web ja hi ha la informació pertinent i que no és necessari.