dijous, 26 de juny del 2014

Fora borbons de Girona

Avui dijous, 26 de juny, hi ha visita reial a Girona. Felip VI, en la seva primera visita oficial als Països Catalans, posarà els peus a Girona, i ho farà en una clara maniobra de promoció de la monarquia a les nostres comarques, amb l'única voluntat de desestabilitzar el procés sobiranista català.

Ara fa 7 anys que va venir a la ciutat el seu pare, i des de llavors les visites de Felip de Borbó han sovintejat a la ciutat. El 2007 va produir-se una important mostra de rebuig a la ciutat, i l'episodi de la crema de fotografies (amb la complicitat institucional del tripartit) va saldar-se amb una ràtzia repressiva que va acabar amb 18 gironines i gironins imputats.

Des de llavors cada any l'esquerra independentista ha organitzat actes de rebuig a la presència dels borbons a la ciutat. Quasi cada any hi ha hagut càrregues policials i el dret de manifestació ha estat reprimit. Fins i tot en el moment de màxim descrèdit de la monarquia, tacada i esquitxada per freqüents episodis de corrupció, les forces policials comandades per càrrecs polítics de CiU han carregat fort contra els manifestants antimonàrquics, tot desplegant fortes dosis de repressió. Un espectacle inèdit en qualsevol país europeu democràtic i avançat.

La visita reial d'avui tindrà l'aval de la plana major de CiU ( PP i PSOE ja ni els esmento) amb Puigdemont al capdavant. L'alcalde no té cap problema per compaginar el seu independentisme amb el tribut al rei, si de negocis es tracta. Fa pocs dies el Ple va aprovar una moció per àmplia majoria en la qual s'acordava que la monarquia no representa la ciutat. Però l'alcalde entén que aquest mandat és compatible amb flirtejar amb el nou rei atesos els interessos econòmics que hi ha. Visca la coherència!

Avui a les 8 sortirà una manifestació de la plaça del Vi. Aplegats sota el lema "Cap pacte, cap rei, el poble català decideix", els manifestants antimonàrquics i republicans recorrerem els carrers de la ciutat per arribar a la plaça Miquel de Palol, on es llegirà un manifest i es cantarà l'estaca de la mà del cantant Juanjo Bosk. No hi falteu!