dimarts, 17 de juny del 2014

Urnes vs monarquia

El Ple de l'ajuntament de Girona va aprovar ahir una moció que deixava clar que el títol de Príncep de Girona no representa la ciutat. La moció tenia dos punts, un que deia que actualment no hi ha la majoria que sí que hi havia l'any 1981 que va reconèixer aquest títol (va obtenir 23 vots favorables) i un altre que deia que conseqüentment, aquest títol ja no representa actualment la ciutat (16 vots favorables) .

Els dubtes i l'ànima monàrquica del PSC van fer que el segon punt no obtingués el seu suport de 23 regidors i regidores. Però ahir va quedar palès que el procés sobiranista engegat a Catalunya ha trencat els vincles amb la monarquia i avui els valors republicans són cada cop més presents a Girona i al conjunt del país.

A Girona tenim ànima republicana i en democràcia no hi caben les monarquies que no passen per les urnes. Per més cerimònies d'investidura i més espectacles polítics i mediàtics que pugui fer l'estat espanyol queda clar que els catalans i catalanes no tenim rei.

Ahir es va fer justícia envers els gironins i gironines que l'any 1990 vam ser apallissats per la policia pel fet d'oposar-se a la cerimònia d'investidura que el Príncep Felip de Borbó va fer a Girona amb el suport unànime d'un Ple que llavors era plenament monàrquic i avui ja no ho és. Ahir, els regidors explícitament monàrquics només eren dos sobre 25.

Visca la República i visca Catalunya lliure!